Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Özlenen Tatların Adresi: Kiva Bomonti

Mevsiminde ve taze lezzetleri Anadolu’nun yöresel tatlarına sadık kalarak sunan Kiva Bomonti, misafirlerini gündüz restoran akşam meyhane ko...

Mevsiminde ve taze lezzetleri Anadolu’nun yöresel tatlarına sadık kalarak sunan Kiva Bomonti, misafirlerini gündüz restoran akşam meyhane konseptiyle ağırlıyor. 

Kiva Bomonti’nin deneyimli şefi Deniz Şahin’in Anadolu lezzetlerinden ilham alarak hazırladığı menü, zengin bir meze çeşitliliği sunuyor. Hem lezzeti hem de hikâyesiyle Çerkez tavuğu, yaz aylarının favori mezeleri arasında yer alıyor.

Çerkez Mutfağından Kiva Bomonti Mutfağına…

Şef Deniz Şahin, Anadolu’ya yaptığı bir keşif turunda tanıştığı, yaşlı bir Çerkez kadından aldığı tarifi şöyle anlatıyor: “Benim için yemekte ölçü çok önemlidir, her zaman ölçülerime sadık kalırım. Fakat tarifleri geleneksel usullerle pişiren ev hanımlarından tam ölçüleri almak bazen zor olabiliyor.

Kiva Bomonti’de sunduğumuz Çerkez tavuğu tarifinin özünü oluşturan Çerkez kadını, mezeyi hazırlarken ölçü kullanmıyor, elinin alıştığı gibi yapıyordu. Tarifi ondan alırken, tüm malzemeleri önceden tarttım. O mezeyi hazırladıktan sonra bu kez kullanmadığı malzemeleri tarttım ve gerçek ölçülere ulaşabildim. Burada sunduğumuz Çerkez tavuğu, böyle bir yöntemle bugünkü tadına ulaştı.”

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe