Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Hem hafif hem masum: Trüf Çikolata Dolgulu Hurma

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturduğu “İyi Yaşa” platformuna katkı...

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturduğu “İyi Yaşa” platformuna katkıda bulunan Şef Ece Zaim, kış aylarında artan tatlı ihtiyacını karşılayacak hafif ve masum bir tatlı olan Trüf çikolata dolgulu hurma tarifini veriyor.

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturduğu “İyi Yaşa” platformunda yaşam kalitesini arttıran, yapımı pratik, sağlıklı yemek tarifleri paylaşan Şef Ece Zaim, Kış aylarında insanın ruhu tatlılarla şımarmak istiyor. Fakat bir yandan da aldığımız kalorilerle gelen kiloların, baharda kıyafetler hafifledikçe başımıza dert açacağını unutmamak gerek” diyor. Zaim sözlerine şöyle devam ediyor: “Bu tarif tatlı istediğinizi gidermek için oldukça zengin, ama unsuz ve rafine şekersiz olmasıyla hem biraz daha masum ve sağlıklı.

Sadece 5 çeşit malzeme ile zengin görüntüsüne göre hazırlaması oldukça kolay. Bu trüf çikolata dolgulu hurmaları aynı zamanda kutulara hazırlayıp sevdiklerinize hediye de edebilirsiniz. İşin en önemli püf noktası yumuşacık hurmalar satın almakta ve doğru sıcaklıkta saklayıp, servis etmekte.”

İşte Ece Zaim’in yorumu ile Trüf çikolata dolgulu hurma tarifi:

Trüf Çikolata Dolgulu Hurmalar

Malzemeler:
1/2 adet vanilya çubuğu
100 ml krema
100 g %70 kakao oranında çikolata
12 adet hurma
1 yemek kaşığı toz hindistancevizi

Yapılışı
Vanilya çubuğunun iç tanelerini bıçağın sırtı ile sıyırın ve krema ile birlikte bir sos tavasına koyup ocağa alın. Karıştırın ve orta ateşte kremanın kenarlarında kabarcıklar oluşana dek 1-2 dakika boyunca ısıtın. Kremayı kaynatmamaya özen gösterin. Çikolatayı küçük küplere bölün ve orta boy bir kaseye alın. Üzerine sıcak kremalı vanilya karışımını dökün. 1 dakika kadar bekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın. Karışımı cam bir kaba alıp en az 3-4 saat, tercihen 1 gece kadar buzdolabında dinlendirin.

Hurmaların tek tarafına uzunlamasına bıçakla birer çizik atın ve içerisinden çekirdeklerini çıkartın. Ortadaki boşluğa tatlı kaşığı ile aldığınız çikolatalı karışımdan doldurun. Tüm hurmalar bitene dek işleme devam edin. Hurmaların yarısını toz hindistan cevizine batırın ve servis edin. Hurmaların büyüklüğüne göre adedinizin değişebileceğini unutmayın. Buzdolabında 4-5 gün muhafaza edebilirsiniz. Servis etmeden önce 10 dakika oda sıcaklığında bekletin.

Afiyet Olsun.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe