Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Pazar Günleri Yöresel Kahvaltı

Anadolu’nun binlerce yıllık yöresel lezzetlerini özüne sadık kalarak günümüze taşıyan Kiva, Pazar sabahları artık misafirlerini geleneksel k...

Anadolu’nun binlerce yıllık yöresel lezzetlerini özüne sadık kalarak günümüze taşıyan Kiva, Pazar sabahları artık misafirlerini geleneksel kahvaltıyla karşılıyor. 

Ev yapımı reçellerden yöresel peynirlere, bazlamadan kayganaya, pişiden çökeleğe kadar kahvaltının vazgeçilmez pek çok lezzeti pazar günleri Kiva’da.

Her mevsimin şifasını ve zenginliğini konuklarıyla buluşturan Kiva Bomonti’nin zengin kahvaltısında Anadolu’nun farklı bölgelerinden yöresel peynirler sunuluyor. Peynir tabağında, Ezine’nin meşhur çeçil peyniri, Hatay’ın dillere destan eritme peyniri ile doyumsuz Erzincan tulumu ve Trakya’nın klasikleşmiş eski kaşarı bulunuyor.

Şarküteri tabağında ise kahvaltının vazgeçilmezlerinden pastırma, Tokat bez sucuk, dana söğüş ve dereotlu çökelek yer alırken, sıcak seçeneklerde; Anadolu mutfağının geleneksel ve en sevilenleri arasında bulunan pişi, bazlama, yöresel börek, Çerkez mutfağının favorisi velibah, Karadeniz’in yıldızı kaygana ve bir kahvaltı klasiği menemen sunuluyor.

Taze nane, maydanoz, salatalık, domates ve biberden oluşan söğüş tabağının yanı sıra bal, kaymak, manda tereyağı, siyah ve çizik zeytin çeşitleri, ev yapımı reçel ve çalma pekmez kahvaltı sofralarını zenginleştiriyor.

Kısa sürede kendi müdavimlerini yaratmaya hazırlanan kahvaltı menüsünün öne çıkan lezzetleri, domates soslu biber kızartması, samutlu patates piyazı ve yumurta piyazı Kiva mutfağının farklılığını vurguluyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe