Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Tamek Ürünlerine Kadın Eli Değiyor

Türkiye’nin en köklü gıda ve meyve suyu firması Tamek’in, 1955 yılından günümüze sürdürdüğü kalite politikasının temelini kadın çalışanlar o...

Türkiye’nin en köklü gıda ve meyve suyu firması Tamek’in, 1955 yılından günümüze sürdürdüğü kalite politikasının temelini kadın çalışanlar oluşturuyor. Tamek ürünlerinin üretiminden hasadına, işlenmesine kadar her aşamasına kadın eli değiyor. Tamek’te çalışanların yüzde 47’sini kadınlar oluşturuyor.

Yıllık 240 bin ton meyve suyu üretimi ve 65 bin ton gıda ürünü ile Türkiye'nin yerli gıda üretim üssü olan Tamek, son teknolojiyi kullandığı 3 üretim fabrikasında 1000 kişilik Tamek ailesi ile çalışıyor. Bursa-Karacabey, Balıkesir-Manyas ve Manisa-Salihli'deki tesislerde uluslararası gıda güvenliği ve kalite yönetim belgeleri ile üretim yapan Tamek, yüzde 47’lik kadın çalışan oranı ile gurur duyuyor.

3 Yıl Sonra Her İki Çalışandan Biri Kadın Olacak

Tamek’te kadın çalışan oranının 5 yıl içinde yüzde 4’lük bir artış gösterdiğini belirten Tamek Genel Müdürü Cem Kurt “Hedef 2020 yılında kadın çalışan oranının yüzde 50’ye çıkması, bu amaçla, fabrikalardaki üretim bölümünde çalışan kadın oranını da artıracağız” dedi.

Gıda sanayiinde meyve ve sebzelerin tazeliği kadar hangi koşullarda yetiştirildikleri de büyük önem taşıyor. Çiftçilerle kontrollü tarım uygulamasına geçen ilk gıda firması olan Tamek, bu uygulama sayesinde hem üretim zincirini denetliyor hem de sağladığı alım garantisi ile Türk çiftçisine destek oluyor. Tamek’in anlaşmalı çiftçilerinin de yüzde 20’ye yakınını kadın çiftçiler oluşturuyor. Tamek, anlaşmalı çiftçilerin ihtiyaç duydukları tohum, fide ve gübreyi ücretsiz olarak sağlıyor. Tamek'in tarım uzmanları ayrıca, her tarla ve bahçe ile ekimden hasada kadar ilgileniyor.

Kadın Çiftçiler, Tamek’te Çalışarak Kazandıkları Para ile Okudu, Ev Sahibi Oldu

Tamek’in anlaşmalı çiftleri arasında yer alan kadınların her biri Tamek’te çalışarak kazandıkları para ile hayatlarına farklı birer yön verdi. Kadın çiftçilerin bir kısmı kazançları ile üniversite eğitimlerine devam ederek kendilerine meyve bahçesi kurdular, bir kısmı çocuklarının eğitim hayatlarının devam etmesini sağladı, bir kısmı da kendi işinin sahibi oldular. Tamek’in kadın çiftçileri arasında, kazandıkları para ile ev sahibi olan, traktör alan ya da ekipmanlarını yenileyen kadınlar da çoğunlukta.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe