Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Lezzet Hikâyeleri’nin yeni durağı Erzurum oldu

1957 yılından bugüne sadece peynir üreten ve bu sene 60’ıncı yılını kutlayan Ekici Peynir, Türkiye’nin lezzet hikâyelerini yazmaya devam edi...

1957 yılından bugüne sadece peynir üreten ve bu sene 60’ıncı yılını kutlayan Ekici Peynir, Türkiye’nin lezzet hikâyelerini yazmaya devam ediyor. 


Saklı kalmış lezzetlerin ortaya çıkarıldığı yolculukta yeni durak dadaşların diyarı Erzurum oldu. Ünlü Şef Eyüp Kemal Sevinç’le birlikte Cağ Kebabı’nın, Kadayıf Dolması’nın, kavurmaların ve hamur işlerinin tat verdiği yerel lezzetler peynirli tariflerle yeniden yorumlandı

Türkiye’nin peynir uzmanı Ekici Peynir, “Lezzet Hikâyeleri” projesi kapsamında ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç’le birlikte Türkiye’nin dört bir yanındaki şehirleri ziyaret etmeye devam ediyor.

Kuruluşunun 60’ıncı yılını kutlayan Ekici’nin Lezzet Hikâyeleri’nin altıncı durağı binlerce yıldır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan dadaşlar diyarı Erzurum oldu.

Lezzet Hikâyeleri yolculuğuyla Türkiye’nin bütün bölgelerini ziyaret etmeye devam eden Ekici, Doğu Anadolu’nun kadim kenti Erzurum’un yöre lezzetlerini farklı çeşitteki peynirleriyle yeniden yorumladı. Ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç ile birlikte Erzurum’a giden Ekici Peynir, Doğu Anadolu’nun et, tahıl ve bakliyattan zengin lezzetlerini peynirli tariflere uyarlayarak Erzurum’un geleneksel mutfağına farklı bir boyut kazandırdı.

Eyüp Kemal Sevinç’in Ekici’nin peynir çeşitleriyle hazırladığı Erzuruma’a özel tariflerde dillere destan Cağ Kebabı lavaş içerisinde eritmelik Ekici kaşarla sunulurken, ağızda dağılan kadayıf dolması Ekici Ricotta peyniri ile farklı bir tat kazandı. Peynirli Çaşır Kavurması, Dut Çullaması, Lor Dolması, Peynirli Paşa Ezmesi, Peynirli Kete, Tatar Böreği, Keleçoş gibi yöresel lezzetler adeta damak çatlattı.

Projenin sonunda gidilen her şehrin yöresel lezzetleri ve şehirlerden çıkan hikayeler Lezzet Hikâyeleri isimli bir kitapta derlenecek. Ünlü Şef Eyüp Kemal Sevinç’in danışmanlığında hazırlanacak olan kitapta, yöresel lezzetler ve ait olduğu şehirlerin tarihi güzellikleri zengin görsellerle işlenecek.

Kitapta mutfağıyla ön planda olmayan şehirlerin hikâyeleri ve gizli kalmış lezzetleri gün yüzüne çıkarılacak.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok