Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Lezzetleri yeniden yorumluyor!

İtalyan mutfağı sevenlerin değişmez adresi Da Mario, yeni bölgesel menüsüyle, konuklarına Temmuz ortasına kadar İtalya’nın Lombardiya bölges...

İtalyan mutfağı sevenlerin değişmez adresi Da Mario, yeni bölgesel menüsüyle, konuklarına Temmuz ortasına kadar İtalya’nın Lombardiya bölgesine özel lezzetler sunuyor. Da Mario, ‘Gorgonzola’ ve ‘Taleggio’ gibi özel peynirlerin anavatanı olan Lombardiya’nın geleneksel tatlarını kendi yorumuyla menüsüne aktarıyor.

Da Mario, her mevsim yenilenen menüsünün yanı sıra, İtalya’nın farklı bölgelerine ait geleneksel yemeklerden oluşan özel menülerini de misafirlerine sunmaya devam ediyor. Da Mario, Temmuz ayı ortasına kadar Milano’nun da içinde yer aldığı Lombardiya bölgesine özgü menüsünü İtalyan mutfağı tutkunlarıyla buluşturuyor.

Kuzey Batı İtalya’da Alpler ve Po nehri vadisi arasında yer alan Lombardiya’nın mutfağı, zeytinyağı ve yeşil zeytin gibi İtalyan mutfağının klasik tatları yerine et ve tereyağı ağırlıklı bir pişirme kültürüne sahip.

Da Mario’nun farklı tatlar denemek isteyen misafirleri için özel olarak hazırladığı “Sapori Della Lombardia” menüsünün öne çıkan lezzetleri arasında Milano’nun geleneksel ve en leziz et yemeklerinden biri olan, geleneksel pişirme şekliyle hazırlanarak safranlı risotto ile birlikte servis edilen Dana İnciği (Ossobuco) yer alıyor. Deniz ürünlerinden vazgeçemeyenlere Milano usulü Panelenmiş Dülger Balığı ve Enginar ve Domatesli ve Parmesan Peynirli Milano usulü İşkembe Yahni menüde yer alan diğer özel lezzetlerden bazıları.

‘Gorgonzola’ ve ağırlıklı olarak Lombardiya’da üretilen yumuşak sofra peyniri ‘Taleggio’ gibi bölgeye özel peynirlerle hazırlanan sunumların yer aldığı Sapori Della Lombardia menüsünde İtalyan mutfağını sevenlerin kaçırmaması gereken lezzetler şunlar;

§Domatesli ve Parmesan Peynirli Milano usulü İşkembe Yahni (Buseca: Trippa Alla Milanese)

§Kuşkonmaz Krep ve Gorgonzola Flan (Asparagi Con Crespella E Sformatino Di Gorgonzola)

§Hodan Otlu Risotto, Taleggio Fondü, Uykuluk ve Limon Kekiği (Risotto Alla Borragine, Crema Di Taleggio, Animelle Al Timo E Limone)

§Milano usulü Panelenmiş Dülger Balığı ve Enginar (Filetti Di Sanpietro E Carciofi Alla Milanese)

§Dana İncik ve Safranlı Risotto (Ossobuco, Gremolada E Risotto Allo Zafferano)

§Bademli ve Ananas Kremalı Tart, Ananas Sorbe (Torta Sbrisolona All’ananas)

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe