Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Mevsim geçişlerine özel yemek tarifleri

Mevsim geçişleri, pek çok hastalığa davetiye veriyor. Bu yüzden beslenmeye her zamankinden daha fazla dikkat etmek gerekiyor. Yemektarifleri...

Mevsim geçişleri, pek çok hastalığa davetiye veriyor. Bu yüzden beslenmeye her zamankinden daha fazla dikkat etmek gerekiyor. Yemektarifleri.com, hastalıklardan korunmak isteyenler için mevsim geçişlerine özel tarifler sunuyor.

Havaların bir ısınıp bir soğuması, vücudun bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Mevsim geçişlerinde hastalanmamak için, beslenmeye her zamankinden daha fazla dikkat edilmesi gerekiyor. Metabolizmayı hızlandıracak ve bağışıklık sistemini güçlendirecek besinler ile bu dönemleri hiç hasta olmadan atlatmanız mümkün.

Mevsim geçişlerinde hastalıklardan koruyan besinler arasında balkabağı, pancar, turp, havuç, balık, elma gibi besinler yer alıyor. Özellikle balkabağı ve pancar ile kolay yemek tarifleri hazırlanabiliyor. 50 bin farklı tarifin yer aldığı Yemektarifleri.com, mevsim geçişlerinde hastalıklardan korunmak isteyenler için balkabağı ve pancar ile yapılan birbirinden farklı tarifler sunuyor.

Balkabağı Çorbası Tarifi

Malzemeler:
2 dilim balkabağı
1 bardak süt
1 adet kırmızı soğan
Tuz
Karabiber
Yapılışı: · Sıcak su hazır edin. · Soğanları küp küp doğrayın, tereyağında kızartın. · Balkabağını 2-3 cm’lik şeritler hâlinde doğrayın ve tencereye ekleyin. · Yettiği kadar su, birer tutam da tuz ve karabiber ekleyin. Kaynayana kadar pişirin. · Kaynadıktan sonra birkaç dakika daha kısık ateşte pişirin. · Son olarak üzerine süt ekleyin.

Balkabaklı Pilav Tarifi 

Malzemeler:·
2 su bardağı pilavlık pirinç·
300 gr. bal kabağı·
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ·
1 tatlı kaşığı tuz·
1 talı kaşığı şeker·
4 su bardağı sıcak su

Yapılışı:· Bal kabaklarının dış kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.· Tencereye tereyağı ve sıvıyağ koyup eritin.· Üzerine 2 su bardağı yıkanmış pirinç ekleyerek 3-4 dakika kavurun.· Küp küp doğradığınız bal kabaklarını katın.· 5 dakika daha kavurun.· Tuz, şeker ve 4 bardak sıcak su ilave ederek pişirin.

Pancar Cipsi Tarifi 

Malzemeler: 
5 adet pancar·
1 dal biberiye·
2 dal taze kekik·
2 çimdik kaya tuzu·
Karabiber

Yapılışı:· Pancarları soyun ve ince ince dilimleyin.· Dilimleri yağlı kâğıt serilmiş bir tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde dizin.· Üzerine kaya tuzu ve karabiber serpin.· Biberiye ve kekiği incecik doğrayıp üzerine serpin.· Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.· Ardından bütün pancarları maşa yardımıyla çevirin ve 15 dakika daha pişirin. · Fırından çıkarttıktan sonra bir telin üzerine alıp cipsleri soğutun.

Pancar Pilavı Tarifi

Malzemeler:· 
3 adet orta boy pancar·
3 çorba kaşığı köftelik bulgur·
1/2 çay kaşığı rezene tohumu·
1/2 çay kaşığı kimyon tohumu, öğütülmüş·
1/2 çay kaşığı toz zencefil·
1 diş sarımsak, ezilmiş·
2 çorba kaşığı zeytinyağı·
1 çorba kaşığı limon suyu·
1/2 çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber·
1/2 çay kaşığı kristal tuz, öğütülmüş
10 dal mercan köşk

Yapılışı:· Köftelik bulguru 4 çorba kaşığı ılık (40 derece) suda, suyunu çekene dek bekletin.· Pancarların kabuklarını soyup rendeleyin ve suyunu sıkın.· Pancar rendesi ile rezene tohumunu robotta püre hâline getirdikten sonra geniş bir kâseye aktarın.· Yumuşayan bulguru, kimyon, zencefil, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve tuzu ekleyip güzelce karıştırın.· Pancarlı karışımı muffin kalıplarına koyup servis tabağına ters çevirerek şekillendirin.· Mercanköşk yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe