Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Çeyizlerin Vazgeçilmezi İğne Oyası Modelleri

İğne oyası sözcük anlamı olarak iğne ile yapılan dantel olarak bilinmektedir. Dantelin farklı bir isimde buluşturulmasının da bir diğer ismi...

İğne oyası sözcük anlamı olarak iğne ile yapılan dantel olarak bilinmektedir. Dantelin farklı bir isimde buluşturulmasının da bir diğer ismidir. Son dönemleri  içinde kadınlar tarafından sıklıkla yapılan iğne oyaları yeni modelleri ile birleştirilmektedir. Hızla artan model ve tasarımları arasında herkesin bildiği tasarımlara ağırlık verilmeye devam edilmektedir.

İğne oyası modelleri, iğne ve iplikten oluşan 3 boyutlu olarak da bilinen dantellerin adı olarak kendini göstermektedir. Öncelikle kadınların hobi olarak evlerinde arta kalan zamanlarda yapmaya başladıkları geçmiş kuşağın bir ürünü olarak günümüzde hala daha bilinmesi ve kullanılmaya devam edilmesi bu tür ürünlerin her zaman yaşamda yer alacağı göstermektedir.

Yeniliklerin Arasında İğne Oyası Modelleri

Dantellerin ince işçilik sonucu yapılarak günümüzde şeklini almasının adı olan iğne oyası modelleri maddi kazanç sağlayan yeni alanların doğmasını da sağlamıştır. Böylelikle aile bütçesine de katkı sağlayan ürünlerin yapımına ağırlık verilmeye konusunda ciddi adımlar atılmaktadır. Her bir yeni ürün geçmişten gelen birtakım unsurların yenilikler ile buluşturularak el işçiliği olarak üretilmesine imkan tanımaya devam etmektedir.

İğne oyası modelleri birçok alanda da kullanılmaktadır. Örneğin: eşarplarda, yazmalarda, havlularda, günlük kıyafetlerde, takı ve aksesuarlarda da kullanılması çeşitlilik yaratmaktadır. Günümüzde birbirinden farklı kurslar ile de el işçiliğinin bir ürünü olan oyaların yapımı öğretilmeye çalışılmaktadır. Artık daha çok üründe renkli tasarımlar da karşımıza çıkmaktadır.

İnce İşçilik El sanatı Ürünleri İğne Oyaları

Türkiye ‘ye özgü bir yaşamın izlerini taşıyan iğne oyaları kadınların yaşamda yer edinen olayları el işçilik sanatlarına aktarması ile geçmişten izleri de taşımaya devam etmektedir. Yapılan tasarımların yanında o tasarımlara şekil veren el işçiliği sonucunda yeni iğne oyası modelleri kendini göstermektedir. Yapımının kolay ve zor olarak da değerlendirildiği iğne oyaları dikkatli bir çalışmayı gerektirmektedir.

Sabırlı ve belli bir süreyi içinde barındıran bir motif olan iğne oyası modelleri ve ortaya çıkan renklerin arasında her yaşa uygu motiflerde bulunmaktadır. Günlük kıyafetlerde de kullanılması ile kıyafet alanında yerini almaya başlaması ile gelişmeye ve üretilmeye devam eden bir süreci izlemektedir. El işçiliğinde geçmiş yaşamın izlerini göstermesi açısından bu ürünlerin her zaman için üretilmesi de geleceğe yön verecektir.

Zamanın Değişen Koşullarında El İşçilik Ürünleri

Üç boyutlu danteller olarak bilinen iğne oyası model ve yapımı bakımında diğer el işçilik sanatlarına göre daha titiz ve ince bir işçiliğe sahiptir. Bu nedenle yapımı belirli bir süre istemektedir. Belirlenen motiflerin birçok eşyaya, kıyafete ve ürüne işlenmesi ile birlikte iğne oyası modelleri gelişmeye büyük bir hızla devam etmektedir.  Maddi açıdan da kadınlara ek bütçe sağlaması bu ürünlerin yapımına öncelik verilmesi konusunda da kursların açılmasını sağlamaktadır. Her ürünün kendi içinde maliyeti ve işçiliği önem taşımaktadır. El işçilik ürünlerinin değeri ve ince işçiliği de maddi olarak fiyatına da belirli oranda yansımaktadır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok