Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Kiralık Ev Deyince Akla Gelenler

Her şart altında ev insanların en temel gereksinimlerin başında geliyor. İnsanların ama tek başına, ama sevdikleri ile başlarını sokabilecek...

Her şart altında ev insanların en temel gereksinimlerin başında geliyor. İnsanların ama tek başına, ama sevdikleri ile başlarını sokabilecekleri bir evlerinin olması gerekiyor. Elbette ki insanlar kendi evlerinde oturmak istiyor ama bu her zaman değişik nedenlerden dolayı bir süreliğine bile olsa mümkün olmuyor ama tam da bu noktada insanlar bu sorunu kiralık ev tutarak çözüyor ve böylece barınma sorununu çözüyorlar. Biz de bu yazıda bu konunun ana hatlarına değineceğiz

Kimler Hangi Amaçla Kiralık Daire Tutuyor?


Kiralık ev deyip geçmemek gerekiyor ve insanlar sırf barınma amaçlı olarak kiralık daire tutmuyor. Elbette tutulan eve dair ama az, ama çok insanların farklı beklentileri oluyor. İnsanların kiralık daire tutmalarının en temel sebeplerinin başında hiç şüphe yok ki öğrencilik halleri geliyor. Ailelerinden uzakta yaşayan ve yurtlarda kalmak istemeyen insanlar okul yaşamları boyunca tek başına ya da arkadaşları ile ev tutabiliyorlar.

Kiralık ev tutan bir diğer kesim belli bir dönem yaşadığı kent dışında başka kentlerde yaşayacak olanlar. Bu tip bireyler otelde kalmak yerine ev kiralama yöntemine başvuruyorlar. Tam da burada, yazlıkçı denen kavramı da unutmamak gerekiyor. Yaz aylarında ailece birkaç hafta ya da birkaç ay kalmayı planlayan ama yazlığı olmayan insanlar için de doğru bir tercih bu. Son olarak ise ekonomik gücü olmayan insanlar ya da mülk sahibi olmaya prensip olarak karşı olan kişiler kiralık daire tutabiliyor.

Temel Kiralık Ev Çeşitleri

Kiralık ev çeşitlerini diğer ev çeşitlerinden ayırmak çok da söz konusu değil ama yine özellikle öğrenciler söz konusu olduğunda ya da tamamen yalnız yaşayanlar için apart evler var ki, son yıllarda çok revaçtalar. Bu evlere aylık bir ücret ödeniyor. Onun dışında sadece evin mutfağına yapacağınız harcamalara ödeme yapıyorsunuz. Elbette bu evler mobilyalı.

Yüksek katlı, saunasından, yüzme havuzuna kadar her şeyin olduğu residence daireler özellikle üst düzey gelir grubuna hitap eden her türlü konforun olduğu ultra lüks evler ki, kimi zaman bu evleri almaya insanların alım gücü yetmediğinden ama çok da sevdiklerinden kiralamaya gidebiliyorlar. Tam da bu noktada loft daireleri de unutmamak lazım ki onlar da son dönemlerde çok revaçta, Duvarların olmadığı, temelde ahşabın ağır bastığı kendisine has dokusu olan evler. Ve tüm bunlara ilaveten farklı büyüklüklerde apartman daireleri ki bazen site içinde olanları da oluyor, müstakil evler, mobilyalı olarak kiraya verilen evler, dubleks bahçeli daireler de kiralanan ev tipleri arasında yer alıyor.

Kiralık Ev Tutarken Bilinmesi Gerekenler

Kiralık ev tutarken kişinin öncelikle kendi bütçesini belirlemesi ve aylık olarak ne kadar harcayabileceğini belirlemesi ve o noktadan yola çıkarak ev araması gerekiyor. Ev ararken de ister emlak firmaları aracılığı ile isterse de direkt sahibinden ev tutma yöntemine gidilebiliyor ve her ikisinin de kendince avantajları olduğunu unutmamak gerekiyor.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe