Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Fırında kuzu kolun tarifi

Damağa ve mideye hitap eden yemeklerin başında gelen et ürünlerin seçimi de oldukça önemlidir. her yemeğe etin farklı bölümleri ile ayrı lez...

Damağa ve mideye hitap eden yemeklerin başında gelen et ürünlerin seçimi de oldukça önemlidir. her yemeğe etin farklı bölümleri ile ayrı lezzet katmak da mümkün tabii. Kuzu kol fiyat olarak ortalama 50 tl civarında satışa sunulmakta. Ortalama gelir düzeyine sahip kişiler için biraz lüks sayılabilecek kategoriye giren kuzu kol özel günlerde de olsa mutlaka tercih edilmeli ve tüketilmelidir. Bu lezzetli kuzu kolu birde fırında sevenler için harika bir tarif ile geldik. İster haşlaması ister yemeği olsun kuzu kolun lezzetine lezzet katmak istiyorsanız mutlaka fırında denemelisiniz. Fırında kuzu kol tarifine geçmeden püf noktalalrının da olduğuna değinmek isterim.

Akşam yemeğine ne pişirsem diye düşünenler için maliyeti orta sınırlarda olan bu lezzeti pişirmeye ne dersiniz? Kuzu kol fırındanın Malzemelerimizde oldukça basit ve hemen hemen herkesin evinde sürekli bulunan malzemelerdir. Dumanı üstünde kokusu işe iştahınızın kabaracağı ve yumuşacık etin tel tel ayrılışına şahit olmak istiyorsanız tarifimize geçelim. İlk olarak tepsimizi hafif yağlayalım. yağlı kağıt genelde bu tarif için pişim süresinden kaynaklı uygun olmayabilir. o yüzden tepsimizi hafif bir miktar yağlayıp. kuzu kolumuzu büyüklüğüne göre bıçak kesikleri atıyoruz. Ortalama büyüklükteki bir kuzu kola 7, 8 adet kesik atabilirsiniz. atılan bu kesiklerin içine önceden soyup hazır ettiğimiz sarımsaklarımızı yerleştiriyoruz.

Kaya tuzu ile kuzu kolumunuz her iki tarafını ovalıyoruz. Etin daha sert ve geç pişmesini sağladığı için sofra tuzu kullanmamaya özen gösterelim. Önceden marine ettiğimiz baharatları da tuz ile ovduğumuz gibi yine kuzu kolumuzun her yerine gelecek şekilde sürüyoruz. Baharatları ise 1 çay kaşığı kişniş, karabiber, kırmızı biber, yarım çay kaşığı tarçın, kimyon 1 çay kaşığı rezene tohumun toz hali. Eğer evinizde rezene kişniş yoksa kullanmasanız da olur. Kaya tuzu ve baharatlar ile ovduğumuz kuzu kolumuzun deri kısmı üste gelecek şekilde yağladığımız tepsiye yerleştirelim.

Fırında kuzu kolun tarifinin püf noktası sayılacak kısmı ise tereyağıdır. tepsinin bir kaç yerine tatlı kaşığı büyüklüğünde tereyağı parçaları koyalım. Ardından folyo yardımıyla tepsimizin üzerini kapayalım. Bu işlem etin kendi buharında pişmesine ve çok kuru olmamasını sağlayacak. Çünkü üzerinin kızarması için 10 dakika yeterli olacaktır. 180 derece de önceden ısıtılmış fırında 1saat ila 1.5 saat arasında pişirilen kuzu kolumuzun üzerini açıp sadece üzerinin kızarması için tekrar fırına sürünüz. 10 dakika sonra servise hazır olan kuzu kolun o eşsiz lezzetine baktıktan sonra damak lezzetinizin vazgeçilmezleri arasında fırında kuzu kol olacağına eminiz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok