Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Lezzetli İlkbahar Tarifleri

Sabri Ülker Vakfı, Yemekte Denge Projesi çerçevesinde hayata geçirdiği “Yemekte Denge Mutfağı” ile yeterli ve dengeli beslenmeyi destekliyor...

Sabri Ülker Vakfı, Yemekte Denge Projesi çerçevesinde hayata geçirdiği “Yemekte Denge Mutfağı” ile yeterli ve dengeli beslenmeyi destekliyor. 

Herkese dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen Yemekte Denge Mutfağı, bu kez taptaze ilkbahar sebze ve meyveleriyle hazırlanan pratik, besleyici ve lezzetli tarifler sunuyor.

Sabri Ülker Vakfı’nın yeterli ve dengeli beslenmeye katkıda bulunmak hedefiyle hayata geçirdiği en önemli projelerinden biri olan Yemekte Denge Mutfağı, farklı besinler ve pişirme yöntemleriyle hazırlanan lezzetli, besleyici ve pratik tariflere yer veriyor. Yemekte Denge Mutfağı, yapılış videolarıyla birlikte paylaştığı tariflerin, enerji ve besin öğeleri içeriklerine yönelik bilgiler de veriyor.

Neden Yemekte Denge?

Yemekte Denge Mutfağı, besinlerin hazırlama ve pişirme yöntemlerinin veya hangi besinlerin bir arada kullanıldığının o yiyeceğin besin değerini etkilediğinin altını çiziyor. Her besinin, besin öğesi içeriği ve vücut için işlevleri de farklılık gösteriyor. Yemekte Denge Mutfağı, yeterli ve dengeli beslenirken, gereksinimleriniz doğrultusunda tüm besin gruplarından tüketmenin sağlıklı yaşamın temeli olduğunu da hatırlatıyor. Yemekte Denge Mutfağı’na ait tüm tarifler youtube.com/user/sabriulkervakfi/videos adresinde yer alıyor.

Kuşkonmaz Çorbası (4 kişilik)


Malzemeler
1 bağ (yaklaşık 400 gr) kuşkonmaz
1 orta boy kuru soğan
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tam buğday unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı su

Hazırlanışı
Yıkadığınız kuşkonmaz ve soğanı doğrayıp bir tencereye alın ve zeytinyağıyla soteleyin. Hafif soteledikten sonra, tam buğday ununu ekleyerek kısa bir süre karıştırarak kavurun. Sonrasında sıcak su ve sütü ilave edip kuşkonmazlar iyice yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra blender’dan geçirip servis edebilirsiniz.

Taze İç Bakla Salatası (4 kişilik)

Malzemeler
300 gram taze iç bakla
2 orta boy domates
4, 5 dal taze soğan
3 dal dereotu
6 dal marul
Yarım orta boy limon
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı
Ayıkladığınız baklaları yıkayın ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sonrasında haşlanan baklaları soğuk suda kısa süreli bekleterek soğutun. Yıkayıp soyduğunuz domatesi ve taze soğanı küçük küçük doğrayın. Bu karışıma 1 diş rendelenmiş sarımsağı ekleyin. Dereotu ve marulu yıkayıp doğradıktan sonra karışıma ilave edin. İç baklaların kabukları varsa soyun. Ardından diğer malzemeler, zeytinyağı ve limon suyuyla karıştırarak servis edebilirsiniz.

Hurmalı Brownie (10 Porsiyon)

Malzemeler
Tabanı için:
2 adet orta boy muz
180 gram hurma
Yarım su bardağı kakao
1 çay bardağı badem (öğütülmüş/toz)
2 yemek kaşığı süt
1 adet yumurta
Üzeri için:
2 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı yulaf ezmesi
Yarım çay bardağı fındık
Yarım çay bardağı çiğ badem
Yarım çay bardağı yerfıstığı

Hazırlanışı
Çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları, muz, kakao, toz badem, süt ve yumurtayla birlikle tamamen karışana kadar blender’dan geçirin. Tercihen kare bir kaba, kenarlarından taşacak şekilde yağlı kağıt yerleştirip karışımı bu kaba boşaltın. Fındık, badem, yerfıstığı, yulaf ezmesi ve pekmezi, 1-2 yemek kaşığı kadar sıcak su ekleyerek karıştırın. Bu karışımı kakaolu tabanın üzerine ekleyin ve çok hafif bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe