Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Her ay bir milyon tatlı siparişi veriyoruz

Türkiye’nin dört bir yanından her gün yaklaşık 31 bin porsiyon tatlı siparişinin verildiği Yemeksepeti, tatlı aşkımızın detaylarını inceledi...

Türkiye’nin dört bir yanından her gün yaklaşık 31 bin porsiyon tatlı siparişinin verildiği Yemeksepeti, tatlı aşkımızın detaylarını inceledi. 

Araştırmanın sonuçlarına göre; en çok sipariş edilen 5 tatlı; çikolatalı sufle, künefe, fırın sütlaç, waffle ve profiterol oldu. Yemeksepeti’nde binlerce çeşit tatlı bulunuyor ve tatlı siparişlerinde her yıl ortalama yüzde 55 artış yaşanıyor. Sipariş sayısının en yüksek olduğu ay Aralık, gün ise Pazar.

Siparişlerinde tatlı oranı en yüksek şehirler sıralamasında İstanbul, Erzurum ve İzmir ilk 3’te yer alırken; sırasıyla Ankara, Nevşehir, Rize, Gaziantep, Sakarya, Kocaeli ve Karaman ilk 10’da yer aldı. Bu illerde ülke genelinde olduğu gibi çikolatalı sufle, fırın sütlaç, künefe ve waffle en çok tercih edilen lezzetler oldu.

Tatlı; bozulan moralimizi düzeltiyor, mutluluğumuzu katlıyor, enerjimizi yükseltiyor ve yüzleri gülümsetiyor. Hal böyle olunca da yaz-kış demeden biz Türkler tatlısız yapamıyoruz. Tatlı tercihlerimizde geleneksel lezzetlerimizden vazgeçmezken dünyaca ünlü tatlılara da bayılıyoruz.

Künefeden sufleye, profiterolden cheesecake’e, trileçeden helvaya, Yemeksepeti’nde her gün 31 bin porsiyon tatlı siparişi veriliyor. Yemeksepeti, 9,5 milyon kullanıcısının tatlı siparişlerini incelediği araştırması ile ilginç detayları açıkladı.

6 ayda 6 milyon porsiyon tatlı yedik
Yemeksepeti verileri tatlı aşkının boyutlarını ortaya koyuyor. Kullanıcılar, 2018’in sadece ilk yarısında 6 milyon porsiyon tatlı yedi.

Ne yesem derdi yok
Yemeksepeti’nde, tatlı çeşitleri de sınır tanımıyor. Künefeden, kadayıfa, sütlaçtan, supangleye, waffledan, irmik helvasına, dondurmadan, aşureye toplam binlerce çeşit tatlı var.

Çikolatalı suflenin önlenemez yükselişi
Tatlı tercihlerimizde hem geleneksel tatları hem de dünya lezzetlerini sevdiğimizi ortaya koyuyoruz. Bu yılın ilk yarısında en çok sipariş edilen tatlılarda bir Fransız lezzeti olan çikolatalı sufle açık ara şampiyon olurken, onu sırasıyla yöresel lezzetlerimizden künefe ve fırın sütlaç takip etti. Bir Belçika lezzeti olan waffle ve yine bir Fransız tatlısı olan profiterol de ilk 5’te yer aldı.

Sufleyi pizzacılar sevdirdi
Çikolatalı sufle, Türk halkının vazgeçemediği sütlaç ve künefe gibi geleneksel lezzetlerin arasından büyük bir farkla sıyrılmayı başarmış bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Peki çikolatalı suflenin bu kadar rağbet görmesinin sebebi pizza desek? Yemeksepeti kullanıcılarının en çok sipariş verdiği lezzetler arasında olan pizza, suflenin önlenemez yükselişinin başrolünde. Geçtiğimiz yıllarda pizzacıların yan ürün olarak sundukları sufle konsepti tutunca sufle siparişlerinde de ciddi bir artış yaşanıyor.

Havalar soğuduğunda tatlıyla ısınıyoruz
Tatlı aşkımız yaz-kış demeden devam etse de sonbaharın gelip havaların soğumasıyla enerji ihtiyacımızı tatlı ile karşılıyoruz. Sonbahar ve kış aylarında tatlı siparişlerinde ortalama yüzde 20 artış yaşanıyor. Yemeksepeti’nin son 8 yılı içeren verilerine göre; tatlı siparişlerinin patladığı ay ise Aralık ayı oluyor.

Tatlıyı en çok sevdiğimiz saat: 20:00
Öğle yemeği saatlerinin başlamasıyla tatlı siparişleri de adımlarını hızlandırıyor ve gün sonuna kadar sürecek olan tırmanışına başlıyor. 15:00-17:00 saatlerinde atıştıracak bir şeyler arayanların gözde tercihi tatlı oluyor ve bu saatler arasında tatlı siparişleri öğle saatlerine göre yüzde 30 artıyor.

Tatlı siparişlerinin en yoğun olduğu zamanlar elbette akşam saatleri olurken, tatlıyı en çok sevdiğimiz saat ise 20.00.

Tatlıyı en sevdiğimiz gün ise pazar. Hafta içi tatlıya biraz daha karşı durabiliyor olsak da hafta sonu mutluluğunu tatlı ile iyice yükseltmek istiyoruz ve en çok pazar günleri tatlı siparişi veriyoruz.

28 yaşındakiler tam bir tatlı tutkunu
Tatlı her yaşın en büyük aşkı olsa da Yemeksepeti’ndeki tatlı siparişlerinin yüzde 45’ini 19-28 yaş arasındakiler veriyor. 28 yaşındaki Yemeksepeti kullanıcıları orta yaşlarına varıp tatlıya temkinli davranmaya başlamadan önce adeta tatlıya doyamıyorlar ve en çok siparişi onlar veriyor.

Kent kent tatlı sevdası
Her gün 67 ilden 15 bine yakın tatlı siparişi alan Yemeksepeti, siparişlerdeki tatlı oranına göre Türkiye’de tatlıya en düşkün şehirleri ve onların en çok hangi tatlıları sevdiğini de araştırdı.

Diğer kentler arasından sıyrılarak fark yaratan Erzurum, en tatlı sever kent oldu. Erzurum’da geleneksel lezzetler daha çok tercih edildi. Bu lezzetlerin en sevileni künefe olurken, sütlaç, kadayıf ve halka tatlısı ilk 5’te yer aldı. Dünya lezzetlerinden ilk 5’te yer alan tek tatlı ise waffle oldu.

Tatlı sever kentlerin ikinci sırasında İstanbul, üçüncü sırasında ise İzmir yer aldı. İstanbul ve İzmir’de en çok çikolatalı sufle, künefe ve fırın sütlaç tercih edildi.

Tatlıyı en çok seven kentler sıralamasında listenin ilk 10’unda sürpriz kentler dikkat çekiyor. Siparişlerdeki tatlı oranına göre sırasıyla; Ankara, Nevşehir, Rize, Gaziantep, Sakarya, Kocaeli ve Karaman en tatlı sever kentler arasında odu.

Bu illerde ülke genelinde olduğu gibi çikolatalı sufle, fırın sütlaç, künefe ve waffle en çok tercih edilen lezzetler arasında yer aldı. Ancak kentlere göre yıldızlaşan tatlar da oldu. Ankara’da keşkül diğer tatlar arasından sıyrılıp ilk sıralara yerleşirken, Nevşehir’de dondurma, Rize’de profiterol, Gaziantep’te trileçe, Sakarya ve Kocaeli’de mozaik pasta, Karaman’da ise puding en sevilen tatlıların arasında yer aldı.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe