Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Balıkesir Mutfağı’nın galibi “Hurma Tatlısı” oldu

Ekici Peynir Lezzet Hikâyeleri Balıkesir durağının birincisi Ekici Lokum Kıvamında Beyaz Peynirli Hurma Tatlısı ile Sakarya’dan katılan Arzu...

Ekici Peynir Lezzet Hikâyeleri Balıkesir durağının birincisi Ekici Lokum Kıvamında Beyaz Peynirli Hurma Tatlısı ile Sakarya’dan katılan Arzu Devecioğlu oldu. 

Ekici Peynir’in ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen etkinlikte jüri karşısına çıkan yarışmacılar, Türkiye’nin farklı şehirlerinden başvurarak yarışmaya katılmaya hak kazandılar. Balıkesir lezzetlerinin peynirle yeniden yorumlandığı etkinlikte birinci olan Arzu Devecioğlu Show TV’de yayınlanan Pelin Karahan’la Nefis Tarifler programında, Ekici Lokum Kıvamında Beyaz Peynirli Hurma Tatlısı’nı yapacak

Ekici Lezzet Hikâyeleri’nin yeni durağı Güney Marmara ve Kuzey Ege’nin yeşil cenneti, ot ve sebzeden zengin mutfağı ile Balıkesir oldu. Balıkesir’in saklı kalmış lezzetlerini peynirle yeniden yorumlayan yarışmacılar arasından Sakarya’dan yarışmaya katılan Arzu Devecioğlu, Ekici Lokum Kıvamında Beyaz Peynir ile yorumladığı Balıkesir lezzeti “Hurma Tatlısı” ile birinci seçildi. İstanbul’da 21 Eylül’de gerçekleşen etkinlikte, yaklaşık 1500 başvuru arasından seçilen 4 finalist, gazeteci ve yemek uzmanlarından oluşan jüri karşısında yarıştı.

Jüri karşısına çıkan yarışmacılardan birinci olan tarifin yanı sıra Serpnur Yılmaz’ın Ekici Kaşar Peynirli Saçaklı Mantısı, Şenay Ispiroğlu’nun Ekici Beyaz Peynir ve Ekici Hellim Peynirli Peynirli Patlıcanı ve Müesser Çokkeser’in Ekici Ricottalı Höşmerimi kıyasıya bir lezzet yarışına girdi.

Ekici Lezzet Hikâyeleri 2018 Balıkesir durağında konuşan Ekici Peynir Pazarlama Direktörü Elçin Ekici Öztürk, şimdiye kadar uğradıkları tüm duraklarda, yöresel lezzetleri peynirle yorumlayabildiklerini; elde ettikleri tatların kalitesi ve özgünlüğüne hayranlık duyduklarını; Türkiye’nin zengin mutfak kültürünün şaşırtıcı derecede sürprizlere açık olmasına bir kez daha minnettar olduklarının altını çizdi.

Yarışmada birinci seçilen Arzu Devecioğlu Show TV’nin beğenilen yemek yarışması Pelin Karahan’la Nefis Tarifler programında kendi tarifini yapacak.

Sene sonunda gidilen illerden finale kalan tüm tarifler, Ekici Lezzet Hikâyeleri’nin 2018 yılında çıkaracağı kitabında derlenerek lezzet severlerle buluşacak.

2018 yılında farklı illerde yemek severlerle buluşacak olan Ekici Lezzet Hikâyeleri projesi, Mersin ve Aydın’ı içine alan iki şehirde daha gerçekleşerek, farklı yöresel lezzetleri Anadolu mutfağı ile buluşturmaya devam edecek.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe