Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Banyo ve Mutfak Dekorasyonlarının Baş Müdavimi: Havlu

Her ne kadar fark edilmese de her gün defalarca kez kullandığımız ev araç gereçlerinin başında havlu geliyor. El havlusu, plaj havlusu, mutf...

Her ne kadar fark edilmese de her gün defalarca kez kullandığımız ev araç gereçlerinin başında havlu geliyor. El havlusu, plaj havlusu, mutfak havlusu, yüz havlusu ve banyo havlusu... Evet her biri günlük yaşantıda ve el-yüz-cilt temizliği konusunda büyük bir rol üstleniyor. Peki havlu seçimi nasıl olmalı, bakımı nasıl yapılmalı, hangi hususlara dikkat edilmeli? Tüm bu soruların cevabının aşağıda derlediğimiz bilgiler ışığında öğrenebilir ve son dönemlerde popüler olan kaliteli havlu modelleriyle yaşamınıza keyif ve rahatlık katabilirsiniz.



Havlu Seçimi Yaparken Göz Önünde Bulundurmanız Gereken Olmazsa Olmazlar

Giyim ve kuşağımızı yaparken nasıl ki özenli seçimlerde bulunuyorsanız havlu seçiminizde de o denli titiz davranmalısınız. Çünkü havlu demek, sıcak bir duş sonrası teninizi kuşatan bir yumuşaklık, mutlu bir sabaha uyandığınızda yüzünüze değen hafif bir dokunuş demek. Havlu seçerken dikkat edilmesi gerekenler aslında çok da zorlayıcı değil. Hatta seçtiğiniz bir misafir havlusu modelinin kenar kısmındaki etikete bakarak bile kalitesi ve içeriği hakkında fikir edinebilirsiniz. Günümüzde havlular genellikle bambu, pamuk ve mikrofiber gibi farklı materyallerden üretilerek beğeniye sunuluyor. Özellikle pamuklu modeller, doğasından gelen yumuşaklık sayesinde hızlı kuruma sağlıyor ve konforlu kullanım avantajı tanıyor. Üstelik antibakteriyel özellikte olanlar, cildi alerjik reaksiyonlardan koruduğu için en hassas tenlerde bile kullanıma uygun. Havlu kalitesini belirleme hususunda üretim aşaması da oldukça önemli. Çünkü hav oluşumu, terbiye işlemi, tefeleme gibi süreçleri başarılı şekilde tamamlanması, ip ve boya konusunda doğru malzemenin kullanılması ürünün kalitesini doğrudan etkiliyor. Örneğin: Oeko-Tex sertifikalı banyo havlusu modelleri, kalitesi kanıtlanmış ürün gruplarından bir tanesi. Üretilen tüm havlu seçenekleri, içeriklerindeki bambu ve pamuk oranlarından dolayı bir miktar çekme payına sahip. Ancak bu durumu yıkama talimatlarına uyarak en aza indirgeyebilirsiniz. Ömrünü uzatmak ve çekme durumunu önlemek için düşük ısıda yıkamaya ve açık havada kurutmaya özen göstermelisiniz.

Uzun Ömürlü Kullanım: Havlu Bakımı Nasıl Olmalı?

Havlunuzu alırken kalitesine dikkat etmeniz uzun ömürlü kullanım için ne yazık ki yeterli değil. Kalitesi kadar bakımına da mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle havlunuzu çeşitlerine, renklerine ve özelliklerine göre ayırın. Örneğin: Kenarları işlemeli olanları çok fazla ışı koşullarında yıkamamalısınız. Kirli olan modelleri ise ön yıkama yapabilirsiniz. Yumuşatıcı kullanımına da dikkat etmeniz de fayda var. Çünkü yumuşatıcılar, havluların pamuk liflerini bozarak hızlı kurumasına engel olabiliyor. Kurutma aşaması da bakım konusunda oldukça önemli. Açık alanda kurutmak veya kurutucu kullanmak tamamen size kalmış. Ancak kurutucu kullanırsanız havluları kabartarak havlunuzun daha kabarık ve yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.

Banyo Dekorasyonlarının Vazgeçilmez İkilisi: Organik ve Modal Havlu

Doğallık ve sadelik arayışının devam ettiği dekorasyon dünyasında artık havlular bile organik dokuya kavuşuyor. Bu tarz havlular, yoğun araştırmalara tabi tutularak üretiliyor. Ayrıca doğayla uyumlu olması da önemli bir husus. Organik modeller, banyonuzun yalın dekorasyonunu tamamlarken öte yandan yüksek emici özellikleriyle duş sonrası rahat etmenize yardımcı oluyor. Bambu bitkilerle zenginleştirdiğiniz banyolarınıza bu organik dokulu havluları ekleyerek ortamı hoş ve ferah bir ambiyansa dönüştürebilirsiniz. Son dönemlerin bir diğer favori havlu modeli de modal türler. Modal; Karadeniz, Ege ve Marmara Bölgesi'nde yetiştirilen ve kayın ağacından üretilen bir tür lif çeşidi olarak biliniyor. Eğer yıpranmaya karşı dayanıklı bir havlu seçmek isterseniz modal türleri mutlaka denemelisiniz. Ayrıca yüksek nem transferi sayesinde suyu hemen emerek cildinizin kuru ve pürüzsüz kalmasını da mümkün kılıyor.

Kaliteli, dayanıklı ve şık tasarımlı yeni trend havlu modelleri, en cazip havlu fiyatları ile şimdi Koçtaş'ta! En uygun banyo havlusu fiyatları ile bütçenize ve zevkinize uygun modeli kolayca seçebilir ve ev yaşantınıza kendinizi her daim konforlu hissedebilirsiniz. Hemen keşfetmeye hazır mısınız?

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe