Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Kosher Sertifikası

Koşer Sertifikası Nedir? Koşer Sertifikası , Musevi inanışına g öre uygun şekilde üretimi gerçekleştirilmiş olan ürünleri tescilleyen bir be...


Koşer Sertifikası Nedir?
Koşer Sertifikası, Musevi inanışına göre uygun şekilde üretimi gerçekleştirilmiş olan ürünleri tescilleyen bir belgedir. Bu sertifika, ulusal ve uluslararası olarak yurt içinde ve dışında satışı gerçekleştirilecek olan ürün için geniş ve güvenilir bir sertifikasyon olanağı sunmaktadır. Kosher sertifikası olan firma ve iş yerlerinin uluslararası anlamda marka kalitelerinin ve güvenilirliğinin arttığı kaçınılmaz bir gerçektir.
Et ve et ürünü dışındaki ürünlerin de Koşere uygun olabilmesi ve Kosher sertifikası alabilmesi için haham (din adamları) tarafından denetlenmiş olmalıdır. Hijyen kurallarına uygunluğu ya da Musevi inançlarına aykırı hiçbir katkı maddesi, sağlığı kötü etkileyecek durum veya işlem basamakları içermemesi gereklidir. Bu sebeple Koşer sertifikası almak isteyen üretici firmalar bu gözlem ve denetimden geçmek durumundalar.
Piyasalar baz alınarak değerlendirme yapıldığında da Koşer (kosher) sertifikasının günümüzdeki önemi gözle görünür bir artış sergilemektedir. Bu sertifika sadece Yahudiler tarafından değil, Müslümanlar tarafından da talep görüyor. Müslümanlarca yenmesi haram olan domuz eti esas alındığında bu sertifika, gıda ürünün içerisinde domuz eti olup olmadığının da güvencesini vermektedir, çünkü Yahudilerde de domuz etinin tüketimi ve bulundurulması yasaktır. Yine aynı şekilde bilinçli tüketiciler tükettikleri ürünlerin sağlıklı, güvenilir ve % 100 e kadar ek hayvansal katkıların bulunmadığından emin olmak istiyor. Bundan dolayı da Koşer sertifikası bulunan ürünlere yöneliyorlar. Bu durumda sertifikanın piyasadaki önemi daha da artmaktadır.
Koser Belgesi, Avrupa’ da birçok ülkede ürünlerin pazar sahalarındaki sunumunda ya da ihracatında ürünün daha kolay satılmasına olanak sağlıyor. Her geçen gün taleplerin de artması ile Kosher sertifikası, birbirinden bağımsız birden fazla işletme tarafından ürünlerine daha fazla uygulanmaktadır. Bu sayede bu firmalar, kendileri için uluslararası anlamda daha güvenli bir yer ve daha fazla müşteri potansiyeli elde ediyorlar.
Kosher Belgesi’ne sahip olmak artık bizimle çok daha kolay. Birkaç basit adımdan sonra tarafımızdan sertifikanız hazır hale getirilir.
Sizlerde bu sayede iş yerinizin adını ve ürünlerinizi yurt içinde/dışında daha güvenilir ve kaliteli bir biçimde tanıtma fırsatı elde edebilirsiniz.
Kosher (Koşer) Sertifikası İçin Yapılması Gereken Adımlar
Başvurunuzu bizlere e-mail olarak gönderiyorsunuz. Mailiniz tarafımızı ulaştığı an sizlere formlarımız e-mail ile gönderilir.
Tarafınıza gönderdiğimiz bu formları eksiksiz bir biçimde doldurarak, bize ürünlere ilişkin bilgileri, içerikleri, üretim şeklinin akış şemalarını ve varsa içeriklerin Kosher Belgelerini toparlayarak tarafımıza PDF olarak göndermeniz gerekir.
Bize göndermiş olduğunuz form ve PDF dokümanlarınızın Kosher konusunda uzman olan teknik ekiplerimiz tarafından denetlenmesi yapılarak, detaylı incelenir ve değerlendirilmeye alınır. Herhangi bir eksiklik olması durumunda size bildirilir. Eksik bir şeyin olmadığı durumlarda da yine sizlere bilgi aktarılır.
Bizlere göndermiş olduğunuz dokümanların takibi, denetimi ve incelenmesi için sizlerden herhangi bir ücret talep edilmez.
Kosher denetiminin yapılabilmesi için görülen bir sorun ya da bir eksiklik olmadığı durumda tarafımızdan size fiyat teklifi yapılır.
Yapmış olduğumuz teklif sizler için de uygun bulunursa, sizden bir onay alınır.
Sizler onay verdikten hemen sonra denetim ziyareti için yine sizlerle birlikte bir tarih belirlenir.
Kosher denetçileri belirlenen tarihte sizi ziyaret eder ve gerekli görülen denetimler yapılır.
Yapılan detaylı denetim sonucu yine detaylı bir şekilde değerlendirilir. Uygun olmayan herhangi bir durum olması halinde bunlar giderilir. Her şey uygun ve sorunsuz ise bir denetim raporu hazırlanıp gereken belge düzenlenir.
Düzenlenip hazırlanmış olan Uluslararası Koşer (Kosher) sertifikanız ve faturanız size önce DIGITAL / PDF olarak e-mail ile gönderilirken, baskı formatı da kargo ile gönderilir.
Kosher belgesi seneliktir. Buna bağlı olarak her sene biriminizde gereken denetim yapılır ve sertifikanız yenilenir. Ancak bazı durumlarda örneğin, belirlenen bazı özel ürün ve üretimler için ya da işletmeler için bu denetim süresi bir seneden kısa bir zamanda tekrar yenilenebilir.
Ürünlerin niteliklerine göre ya da Kosher Standardlarına göre tüketip, kullanabilmeniz için çeşitlilik gösteren Kosher Logolarımız da belgelendirme süreci bittikten sonra tarafınıza gönderilecektir.

Lütfen bizimle iletişime geçmek için http://www.ikcert.com/iletisim sayfamızı ziyaret ediniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe