Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Göçebe şef Diego Muñoz, mutfağını İstanbul'a taşıdı

Dünyaca ünlü şef Diego Muñoz İstanbul’daydı! The Bodrum EDITION’ın Mayıs 2019’daki sezon açılışından önce gerçekleşen İstanbul seyahatinde o...

Dünyaca ünlü şef Diego Muñoz İstanbul’daydı! The Bodrum EDITION’ın Mayıs 2019’daki sezon açılışından önce gerçekleşen İstanbul seyahatinde otelin baş şefi, ödüllü şef Maksut Aşkar ile yalnızca bir gece sunulan benzersiz bir menü hazırladı.

Muñoz, İstanbul ziyareti ile ilgili duygularını şu sözlerle ifade etti; “ The Bodrum EDITION ve arkasındaki muhteşem ekip ile birlikteliğimiz bir yılı geçti. Bu iş birliği boyunca Türk mirası ile ilgili oldukça fazla şey öğrendim ama en önemlisi, yemek etrafında şekillenen hayat şekli ile ilgili geniş bilgiye sahip oldum. Şimdi, takım olarak Peru’nun mirasından ve Akdeniz sahillerinin olağan üstü veriminden ilham alarak birlikte yarattığımız tatları sunmak istiyoruz.”

Daha önce “Dünyanın En İyi Restoranları” listesinde 14. sırada ve Latin Amerika’nın En İyi 50 Restoranı listesinde 1. sırada yer alan Astrid & Gastón’un baş şefi olan Muñoz, şu anda Lima’daki deneyimsel ATMAN projesinde başı çekiyor. Kopenhag ve Lizbon’dan Bali’ye kadar dünyanın birçok yerinde restoranlar açan, BRAVA’nın ve The Bodrum EDITION mutfağının baş şefi olan Muñoz, uluslararası mutfak bilgisini ve uzmanlığını 16 Mart Cumartesi günü İstanbul’a taşıdı. Muñoz, yalnızca bir gece için Neolokal’in şefi Maksut Aşkar iş birliği ile bir menü hazırladı.

Muñoz İstanbul turunu, 12 Mart’ta gerçekleşen yaratıcı ekonominin zirvesi Global Gastro Ekonomi Zirvesi’nde yaptığı konuşma ve 16 Mart akşamı Neolokal restoranının şefi Maksut Aşkar ile iş birliği halinde hazırladığı yemek ile tamamladı. Şehrin tarihsel bölgesinde bulunan SALT Galata Müzesi’nde yer alan restorandaki menü, Muñoz’un uluslararası gastronomi ustalığını, Aşkar’ın Anadolu mutfağını çağdaş bir anlayışıyla yansıttığı tabaklarla birleştirdi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe