Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Egzotik meyvelerin şahı!

Ta Meksikalardan ülkemize uzanan son yıllarda mucizevi faydaları ile yavaş yavaş beslenmemize dahil olan, ülkemizde de Muğla ve Datça çevres...

Ta Meksikalardan ülkemize uzanan son yıllarda mucizevi faydaları ile yavaş yavaş beslenmemize dahil olan, ülkemizde de Muğla ve Datça çevresinde yetiştirilmeye başlayan lakin, meşakkatli bir meyveden bahsetmek istiyorum.

Ekildikten 3 yıl sonra meyvesini veren oldukça zengin vitamin ve minerallere sahip olan Papaya meyvesi belki geç keşfedilmiş olabilir ama zaman içerinde ile hem yetiştiricilik anlamında hem de tüketim anlamında ülkemizde daha fazla yer alacağını düşündüğüm bir meyvedir.

Birazdan bahsedeceğim sayısız faydalarından sonra eminim sizlerde benim gibi düşüneceksinizdir.  Zira talep arttıkça yetiştiricilik konusu da daha fazla gündeme gelecektir. Ülkemizde az olması ve geç meyve vermesi söz konusu olduğundan ne yazık ki fiyatı biraz yüksektir. Gelelim Kavun ağacı meyvesi ya da zamanında christoper colombus un melekler meyvesi adını taktığı söylenen Papaya meyvesinin faydalarına;

Çok güçlü antioksidan özelliği ile bağışıklık sistemimizi güçlendirdiği için neredeyse tüm hastalıklara bir bariyer vazifesi yapmaktadır.

Peki antioksidan etkisi bu kadarla bitiyor mu? Tabi ki de hayır!

Yaşlanmanın getireceği olumsuz etkileri de yok eder yani güzelleşmemize de katkı sağlar.

İçeriğinde demir, potasyum, kalsiyum, fosfat mineralleri taşımanın yanı sıra, A, B1, B2, B5, E ve olgunlaşmış halinde çok güçlü C vitamini barındırmaktadır. Kolon kanseri riskini de içeriğindeki
C vitamini, beta-karoten ve E vitamini sayesinde azaltır. Karaciğeri temizler, bağırsaklardaki kurtlardan kurtulmayı sağlar, düzenli ve ölçülü kullanımda metabolizmanızı güçlendirir, enerjinizi arttırır, yağlarınızın yakılmasında yardımcı olur.

Güneşin etkisini azalttığı günlerde bize enerji vermek anlamında oldukça etkilidir, özelikle hamile kadınlar ve emziren annelerde bu anlamda fayda sağlayacaktır.

İçeriğindeki beta-karoten, likopen sayesinde güçlü bir etki yaparak kanser hücrelerinin yok edilmesi ve koruyucu özellik sağlar.

Hazmımızı kolaylaştırarak adeta soda görevi görür, vücudumuzu inme, felç riskine karşı korur.
Vücudumuzda oluşmuş olan şeker bağımlılığını azaltır. Bol lif içerdiğinden açlık hissimizi azaltır, dolayısı ile diyetlerimizde de yardımcıdır.

Vücuttaki iltihaplanmayı azaltır, vücudun su tutmasını engeller.

Bol potasyum içerdiğinden, Tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.

İçeriğinde yer alan A,E,C vitaminleri göz sağlığında da faydalıdır.

Düzenli tüketimi kalp sağlığı konusunda da fayda sağlar.

Çok aşırı papaya tüketimi tıpkı havuç gibi beta- karoten fazlalığından alerjiye neden olabilir.

Şimdi bu kadar çok faydası bulunan tropik Papaya meyvesi için elverişli topraklarımız varken umarım ülkemizde üretimi artar ve faydalarından daha çok insan yarar sağlar.

Hiçbir gıda maddesi veya bitki tek başına hiçbir hastalığınıza şifa değildir elbette ama bilinçli kullanım fayda getirecektir.

Hepinize sağlık dolu, mutlu günler dilerim.

Saygılarımla

NALAN METTİN
Sağlıklı Beslenme Koçu

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe