Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Varis Nedir, Neden Kaynaklanır?

Varis derinizin altında bulunan şişmiş, genişlemiş, bükülmüş damarlardır. Kısaca varis nedir ? Sorusunun cevabı hastalıklı damarlardır şekli...

Varis Nedir, Neden Kaynaklanır?

Varis derinizin altında bulunan şişmiş, genişlemiş, bükülmüş damarlardır. Kısaca varis nedir? Sorusunun cevabı hastalıklı damarlardır şeklinde verilebilir. Bu damarlar kendiliğinden düzelmemektedir ve tedavisinin olmaması durumunda da sürekli olarak ilerleme söz konusudur.


Varise neden olan sebepler oldukça fazla olmakla birlikte uzun süreler ayakta durmak bunlardan önde gelenidir. Özellikle mesleği gereği uzun saatler ayakta duran kişiler varis sorununu daha çok yaşamaktadır. Bununla birlikte cinsiyet varis görünümünde etkilidir. Kadınlarda erkeklere oranla çok daha fazla varis görülmektedir. Bir diğer faktör ise genetiktir. Genetik olarak ailesinde varis bulunan birisinde varis probleminin görülme ihtimali çok daha yüksektir. Ayrıca dar giysiler, fazla kilo, yaşlılık gibi daha onlarca sebep varis oluşumuna sebep olabilir. Kısaca varis genel bir rahatsızlıktır ve görülmesine onlarca problem sebep olmuş olabilir.

 

Varis çorabı herkesçe kullanılabilir mi?

Varis çorapları yaşanan varis hastalığının ortaya çıkardığı sorunlara çözüm niteliğinde kullanılmaktadır. Varis çorabı sık yapısıyla damarlara baskı uygular ve damarların ortaya çıkardığı sorunu aza indirger. Uzun ve sık olan bu çorapların bir çözüm olmadığını söylemek gerekir. Evet yaşadığınız sorunlar varis çorabısayesinde aza inebilir ancak bu durum varisler için herhangi bir çözüm değildir. Sadece kullandığınız süre boyunca bu geçerli bir durumdur.


Bunlarla birlikte varis çorabı kendi tercihinizle değil uzmanla birlikte alacağınız bir tercih sonucu kullanılması gereklidir. Kendi başınıza alacağınız bir karar sizi doğru bir sonuca götürmeyebilir. Bu yüzden varis çorabı kullanmaya karar verdiyseniz bir uzmana danışmalısınız.


Kalıcı varis tedavisi için hangi yöntemler tercih edilebilir?

Kalıcı varis tedavisi için birçok yöntem bulunmaktadır. Bunların en önünde köpük (skleroterapi) yöntemi, lazerle tedavi yöntemi ve radyo frekans yöntemleri gelmektedir. Kullanabileceğiniz bu yöntemlerin hepsi kalıcı tedavi sağlayacağı gibi cerrahi yöntemi de seçebilirsiniz. Bahsedilen yöntemlerden skleroterapi gibi yöntemler ameliyatsız olarak tedavi sunmaktadır. Bu yöntemlerin cerrahi müdahaleye oranı ise kalıcı varis tedavisi sunduğu gibi herhangi bir iz bırakmamasıdır. İz bırakmayan bu yöntemler ayriyeten iyileşme sürecinin de cerrahi müdahaleye göre daha hızlıdır.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok