Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Et tüketiminde dikkat edilmesi gerekenler

Kırmızı et ürünlerini pek çok yemekte kullanıyor ve severek tüketiyoruz. Ancak et tüketimi nasıl olmalı? Et tüketiminde dikkat edilmesi gere...

Et tüketiminde dikkat edilmesi gerekenler

Kırmızı et ürünlerini pek çok yemekte kullanıyor ve severek tüketiyoruz. Ancak et tüketimi nasıl olmalı? Et tüketiminde dikkat edilmesi gerekenler neler, ne kadar biliyoruz? Et seçiminin püf noktalarından pişirme yöntemine kadar bilinçli et tüketimi için bilmeniz gerekenler yazının devamında!

Et Ürünlerinin Tüketimi Kadar Seçimi de Önemli!

Düzenli kırmızı et tüketimi dengeli beslenmede olmazsa olmazlardan. Fakat tüketilen et ürünleri, muayeneye tabi tutulmamış, hijyenik koşullarda kesim işlemi görmemiş ise sağlık için tehdit oluşturabiliyor. Bu durumda hayvandan insana geçen bulaşıcı hastalıklar, kimyasal toksik maddeler veya antibiyotiklerle insan sağlığı olumsuz yönde fazlasıyla etkileniyor.

Kırmızı Et Ürünlerinin Tüketimi Nasıl Olmalı?

Sağlıklı bir yaşam sürmek, yaşam kalitenizi korumak için haftada en az bir kez kırmızı et ürünlerinin tüketimi gereklidir. Ancak sadece et ürünleri ile tek taraflı beslenmek insan sağlığını olumsuz etkiler. Gereğinden fazla et tüketimi, yarardan çok insan organizmasına zarar verecektir. Et tüketiminde aşırıya kaçmak, kolesterol gibi sağlık sorunlarına yol açarken yetersiz et tüketimi ise yorgunluk hissi, baş ağrısı gibi belirtilerin yanı sıra raşitizm gibi ciddi problemlere de neden olabilir.

Et tüketiminde dikkat edilmesi gerekenler

Etin Dinlendirilmiş Olmasına Dikkat!

Kırmızı etin sağlıklı ve lezzetli olabilmesi için dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus ise etin dinlendirilmiş olmasıdır. Et ürünlerinin tüketiminde önemli bir nokta olan ancak çoğu zaman gözden kaçan bu ayrıntı. Lezzetli ve sağlıklı yemekler yapabilmeniz için bilmeniz gerekenler arasındadır. Uygun koşullarda dinlendirilmemiş et, sağlığınızı olumsuz yönde etkiler. Metabolizmanızı bozar ve sindirim sistemi sorunları ile karşı karşıya kalmanıza neden olur. Molu kırmızı et ürünleri, sağlıklı et tüketimine uygun olarak hijyenik koşullarda ve uygun şartlarda yeteri kadar dinlendirilir.

Et İyi Pişmeli!

Lezzetli ve sağlıklı bir et yemeğinde bir diğer püf nokta ise etin iyi pişmiş olmasıdır. Pişirme işlemi sırasında kırmızı etin sıcaklığının 70-80 °C olması etin yeteri kadar pişmesini sağlayacaktır. Yanmış et tüketimi kadar tükettiğiniz ette çiğ kısımların olması da hem yemeğinizin lezzetini hem de beden sağlığınızı olumsuz etkileyebilir.

Et tüketiminde dikkat edilmesi gerekenler

Ayrıca, kırmızı ette kanserojen madde oluşumu riskini azaltmak ve enfes et yemekleri hazırlamak için sarımsak veya limon suyu ile kırmızı eti marine edebilirsiniz. Hazırladığınız karışımla harmanladıktan sonra biraz da dinlendirerek et ürünlerinin tüketimini kolaylaştırabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe