Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Harika bir yemek odası takımı seçimi için yapmanız gerekenler

Günümüz dünyasında gittikçe ailelerin birlikte geçirdiği süre azalmakta. Genellikle çalışan aile fertleri evde oldukları zamanlarda sadece y...

Harika Bir Yemek Odası Takımı Seçimi için Yapmanız Gerekenler

Günümüz dünyasında gittikçe ailelerin birlikte geçirdiği süre azalmakta. Genellikle çalışan aile fertleri evde oldukları zamanlarda sadece yemek hazırlarken ya da yemek yedikleri anlarda beraber olabiliyor birlikte vakit geçirebiliyor ve sonrasında günün yorgunluğunun etkisiyle herkes kendi köşesine çekiliyor. Durum böyle olunca kalan bu kısıtlı süreyi iyi değerlendirmek ve rahat, pozitif bir ortamda yemek yemek önem arz ediyor. Evinizin vazgeçilmez demirbaşlarından olan yemek odası takımlarının seçimi, ev dekorasyonunda en fazla düşünülmesi gereken alanların başında geliyor. İşte bu noktada en doğru tercihi yapabilmeniz için Enza Home farklı koleksiyonları ihtiyaçlarınıza en uygun şekilde tasarlıyor. 


İhtiyacınıza Göre Hareket Edin

Konu dekorasyon ise yapılması gereken ilk şey öncelikli ihtiyaçların belirlenmesidir. Evin içinde uzun yıllar yaşayacak ve zaman geçirecek olan sizlersiniz. Yemek odanızın nasıl olması gerektiğini kararlaştırırken ilk başta neye ihtiyacınız olup olmadığına karar vermeniz gerekir. Yemek odası takımlarınızı belirlerken öncelikle kendinize şu soruları sormalısınız: Kalabalık bir aileniz var mı ya da çok fazla misafir ağırlıyor musunuz? Çekirdek bir ailenizle küçük metrekarelerde mi yaşıyorsunuz? Yemek odası takımı fiyatları için kafanızda nasıl bir bütçe hazırladınız? Tercihlerinizi bu sorulara göre belirlemek sizin için daha uygun olabilir.

Harika bir yemek odası takımı seçimi için yapmanız gerekenler

Bir odanızı yemek odası için ayırabiliyorsanız bu odanın mutfağa yakın olması size avantaj sağlayabilir. Böylece sevdiklerinize ve ailenize yemek servisinde bulunurken zorluk yaşamaz ve ortamdan uzaklaşmamış olursunuz. Ayrı bir oda imkanınız yok ise salonunuzun bir kısmını yemek odası olarak kullanabilirsiniz. 


Yemek odası takımınızın salonunuzdan ayrı bağımsız bir alanda olmasını istiyorsanız uygun bir kitaplık ile salonunuzu ikiye ayırabilirsiniz. Dikkatli olmanız gereken nokta dekorasyonunuzun salon ile bir ahenk içerisinde bir bütünlük uyandırması. Geniş bir aileye sahipseniz daha geniş, 8 kişilik masaları tercih edebilirsiniz. Eğer şu an için küçük bir aileye sahipseniz 4 kişilik masalar sizin için uygun ve yeterli olacaktır.


Yemek Odası Dekorasyonunda Önemli Noktalar

İhtiyaçlara karar verilmesi ile birlikte geriye işin daha keyifli kısmı olan dekorasyon kalıyor. Yemek odası modelleri oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip. Seçiminizi yaparken önem vermeniz gereken yerlerin başında ürünün tasarımı ve rengi geliyor. Klasikten vazgeçmeyenlerdenseniz ahşap modelleri tercih edebilirsiniz. Eğer daha çok minimalist bir yaklaşım içerisinde iseniz dekorasyonunuza komplike olmayan daha sade modelleri ekleyebilirsiniz. Bu düşünce ile hazırlanan bir yemek odası için daha çok minimalist yaklaşıma uygun renkleri ya da siyah ve beyazı kullanabilirsiniz. 

Harika bir yemek odası takımı seçimi için yapmanız gerekenler


Fazla sıradan olayı sevmiyorsanız sandalyeleriniz ya da bar taburelerinizde canlı renklerden faydalanabilirsiniz. Yemek odası takımları seçiminde özellikle senenin trend renklerinden yararlanıp, yemek odanıza yenilik, isteğe göre enerji, canlılık ya da dinginlik ve huzur katabilirsiniz. Ayrıca yemek odası modelleri içinden seçim yaparken zevkinize göre birden fazla renk kullanarak etkileyici bir uyum da yakalayabilirsiniz.


Şık Bir Yemek Odasının Olmazsa Olmazları

Yemek odası takımları sadece masa ve sandalyeden ibaret değildir. Genellikle yemek odası takımları gümüş konsollar ile birlikte sunulur. Elbette siz zevkinize göre farklı tercihlerde de bulunabilirsiniz. Konsol seçiminize bağlı olarak yemek odanızı daha ferah hale getirebilirsiniz. Küçük bir alana sahipseniz konsola yerleştireceğiniz bir ayna ile yemek odanızı daha geniş gösterebilirsiniz. Diğer önemli nokta ise ışıklandırma; yemek odasına ışıklandırma seçerken sade, ışığı net bir şekilde yansıtan tasarımları tercih etmelisiniz. Tüm bu dokunuşları uygularken dekorasyonunuzla uyum içinde olmasına dikkat etmelisiniz. Masa ve sandalyelerinizde daha dinamik renkler kullandıysanız daha sade bir halıyı tercih etmelisiniz. Bunların dışında belki de en önemli detay seçtiğiniz mobilyaların ergonomik ve kullanımının pratik olmasıdır. 


Seçiminize göre en konforlu ve şık yemek odası takımlarını çok çeşitli ve birbirinden kaliteli ürün yelpazesine sahip Enza Home'da kolaylıkla bulabilirsiniz. Yemek odası takımı fiyatları açısından da bütçe dostu olan Enza Home’u ziyaret etmeden evinizi dekore etmeyin. 

 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe