Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Fındık unu hakkında bilinmesi gerekenler

Günümüzde sağlıklı beslenmenin önemi çok daha fazla artmaya başladı. İnsanlar sağlıklı beslenmeye rağbet gösterdikçe, alternatif ürünler ve ...

Fındık unu hakkinda bilinmesi gerekenler

Günümüzde sağlıklı beslenmenin önemi çok daha fazla artmaya başladı. İnsanlar sağlıklı beslenmeye rağbet gösterdikçe, alternatif ürünler ve sağlıklı besinler de raflarda daha çok yer ediniyor. Sağlıklı beslenme üzerine bir temel oluştururken elbette eski alışkanlıklardan vazgeçmek de önemli bir konu. Neredeyse birçok yiyecekte, hamur işleri ve tatlılarda kullanılan temel gıdalardan biri olan un; sağlıklı beslenme için pek de uygun değil. Uzak durulması gereken üç beyazdan biri olan un; kullanılmadan eksikliği fazlasıyla hissedilecek, ancak sağlıklı beslenme için de uygun olmayacak bir besin. İşte bunun için alternatif seçeneklerden biri olarak fındık unu karşımıza çıkıyor. Yeni nesil sağlıklı beslenme alışkanlıklarının vazgeçilmezlerinden biri olmaya hazır şekilde hayatımıza yerleşmeye başlayan fındık unu hakkında detaylı bilgileri yazımızda öğreneceksiniz. 

Fındık Unu Nasıl Yapılır?

Fındık unu hazır alınabildiği gibi, evde yapıldığında da maliyet açısından bütçeye katkı sağlıyor. Tazeliği ve içeriğinin temiz oluşu da garanti olduğundan, evde fındık unu yaparak etkilerinden yararlanabilirsiniz. Bunun için çiğ fındık kullanmanız gerekiyor. Yeteri kadar çiğ fındığı, rondonun veya bir öğütücünün içerisine koyun. Öğütücüde çektiğiniz fındıkların, pürüzsüz bir un kıvamına yakın olması gerekiyor. Bunun için bir süre öğütüp sonrasında karıştırarak öğütme işlemine devam edebilirsiniz. Evde fındık unu elde etmek işte bu kadar basit.

Fındık Unu Faydaları Nelerdir? 

Ülkemizde bolca yetiştirilen besinlerden biri olan fındık, sağlıklı beslenmede çokça tüketilen bir ürün. Sağlıklı bir atıştırmalık olması sebebiyle çok uzun zamandır hayatımızda yerini almış durumda. Günümüzde uzmanlar her gün birer avuç fındık tüketmenin sağlık açısından çok önemli katkıları olduğunu söylüyor. İşte bu oldukça sağlıklı olan besin, un haline getirildiğinde ise normal un yerine sağlıklı bir alternatif olarak beslenmemizde yerini alıyor. 

Fındık unu, fındığın çiğ hali kullanılarak elde ediliyor. Çiğ şekilde elde ediliyor oluşu sayesinde, var olan antioksidan etkisini kaybetmeden un halinde tüketildiğinde de etkisini sürdürüyor. Çiğ halinden elde edilmesinin faydalarından biri de besin değerlerini kaybetmemesidir. Normal bir şekilde fındığı tükettiğinizde aldığınız besinleri un haline geldiğinde de almış oluyorsunuz ve bu sayede sağlıklı bir un kullanıyorsunuz. Fındık, bitkisel protein kaynaklarından biri olarak görülüyor ve E vitamini açısından zengin bir içeriğe de sahip. Böylece kalp sağlığımız için iyi geliyor ve yaşlanma üzerinde bile etkilere sahip olduğu görülüyor. 

Bu faydalarının yanı sıra fındık unu; kemik sağlığı üzerinde de önemli bir rol sahibi. Kemik sağlığını koruyor, kemik rahatsızlıklarının önüne geçmede önemli bir besin olduğu için kullanılması gerekiyor. Yüksek kalsiyum ve yüksek lifli içeriği, bağırsak sağlığı ve diyabete kadar birçok rahatsızlıkla savaş açıyor. Normal un yerine fındık unu kullanıldığında tüm bu faydaların hepsi vücudumuzda görülüyor. 
 
Fındık unu hazır olarak alınacaksa, akıllara ‘’fındık unu fiyatı ne kadar?’’ Sorusu geliyor. Fındık unu marketlerden, internet üzerinden satın alınarak elde edilebilir. Net bir fiyat vermek mümkün olmamakla beraber, 200 gramı 16-25 TL skalasında değişiklik göstermektedir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok