Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Antep fıstığı kilo aldırıyor mu?

Antep Fıstığı Kilo Aldırıyor mu? Güneydoğu’nun dünyaca ünlü meyvesi Antep fıstığı ile ilgili her geçen gün daha fazla detay merak ediliyo...

Antep Fıstığı Kilo Aldırıyor mu?


Antep Fıstığı Kilo Aldırıyor mu?

Güneydoğu’nun dünyaca ünlü meyvesi Antep fıstığı ile ilgili her geçen gün daha fazla detay merak ediliyor. Yeşil altın Antep fıstığı lezzetinin yanı sıra faydalarıyla da öne çıkıyor. Antep fıstığı kilo aldırır mı sorusu ise sıkça sorulmaya başlandı. Çeşitli kaynaklardan derlediğimiz bilgilere yer vereceğimiz bu yazıda Antep fıstığı kilo aldırır mı sorusuna cevaplandıracağız. İşte Antep fıstığı hakkında merak edilenler… Bilim dünyasındaki araştırmalar gösterdi ki diyet listelerinde yer alan Antep fıstığının kilo vermeye yardımcı oluyor.

Antep Fıstığı Diyet Listelerinde Yer Alabilir Mi?

Alman Aerztezeitung internet sitesinin haberine göre, Kaliforniya üniversitesinde yapılan araştırmada, yüksek besleyici değerlere sahip Antep fıstığının aynı zamanda kilo vermede olumlu etkisi olduğu ortaya çıktı. Bilim insanları, diyette olan 52 aşırı kilolu hasta üzerinde yaptıkları araştırmada, bir gruba ara öğünlerde 240 Kalori değeri olan Antep fıstığı, bir gruba da 220 kalori değeri olan tuzlu bisküvi verdi. 12 hafta süren araştırmanın sonunda, Antep fıstığı yiyen grubun kısa sürede hedeflenen kiloya ulaştığı görüldü. Ayrıca Antep fıstığı verilen grubun trigliserit değerlerinin daha düşük olduğu gözlendi.

Antep fıstığı pek çok farklı şekilde tüketilebilir. Tatlılarda kullanmak üzere üretilen iç Antep fıstığı toz ve tane olması için çeşitli işlemlerden geçirilir. Kabuklu olarak tüketilen Antep fıstığı ise daha çok çerez olarak tercih edilir. Antik Kuruyemiş online mağazasında yer alan Antep fıstığı çeşitlerini inceleyebilir ve bir tıkla kapınıza getirtebilirsiniz. Antep fıstığı hakkında merak edilen bir başka konu ise hangisinin daha az tüketildiği olmuştur. Bu konuyla ilgili de ABD’de yapılan bir araştırma ilginç sonuçlar ortaya çıkardı.

Antep Fıstığı Kilo Aldırıyor mu?


Kabuklu Antep fıstığı daha az tüketiliyor

ABD'de yapılan diğer bir araştırmada, kabuklu Antep fıstığının, soyulmuşuna oranla daha az miktarda tüketildiği ortaya çıktı. Bir gruba soyulmuş Antep fıstığı, diğer gruba kabuklu Antep fıstığı veren araştırmacılar, kabuklu fıstığın daha az miktarda tüketilerek aynı doygunluğa ulaşıldığını gördü. Bilim insanları, soyulmuş Antep fıstığı kabuklarının görüntüsünün deneklerin daha az yemesine neden olduğunu belirtti. Soyulan kabukların hemen atılması halinde ise deneklerin daha çok Antep fıstığı yediği görüldü.

British Journal of Nutrition dergisinde yılbaşında yayımlanan bir araştırmada da yüksek yağ oranı ile bilinen Antep fıstığındaki yağın bir bölümünün kullanılmadan insan vücudundan atıldığı belirtilmişti.

Antep Fıstığı Kilo Aldırıyor mu?


Antep Fıstığı Besin Değerleri

Antep fıstığı besin değerleri yaklaşık olarak aşağıdaki gibidir. Antep Fıstık (100 gr) Kalori: 562 Kcal Yağ: 45 g Protein: 20 g Karbonhidrat: 28 g Sodyum: 1 mg Potasyum: 1025 mg


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

1 yorum

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe