Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Kahvelerin lezzet eşlikçisi puf puf kekler

Yumuşacık, mis kokulu ve efsane kekler Vita’dan…  Çay ve kahvelerin vazgeçilmez eşlikçisi kekler, yaz aylarında da favori olmaya devam ediyo...

Kahvelerin lezzet eşlikçisi puf puf kekler


Yumuşacık, mis kokulu ve efsane kekler Vita’dan… 

Çay ve kahvelerin vazgeçilmez eşlikçisi kekler, yaz aylarında da favori olmaya devam ediyor. 70 yılı aşkın tecrübesiyle yemeklere lezzet katan Vita, dakikalar içerisinde puf puf kabaran, yumuşacık mis kokulu, efsane kekler ile damaklarda iz bırakıyor. Vita, her daim çay ve kahve saatlerinin vazgeçilmezi kekler ile mutfakları şenlendiriyor.

Bitkisel yağ sektörünün Türkiye’deki öncü markası Vita, mutfakta yeni tatlar denemek isteyenler için yapımı kolay ve lezzetli tarifler sunuyor.  Türk mutfağının sevilen tatları arasında yer alan yumuşak kıvamlı kekler ise ilk akla gelen lezzetlerden. Beş çayının ve kahvenin vazgeçilmezlerinden olan kekler, Vita sayesinde efsane lezzetlere dönüşüyor.  

Hem pratik hem lezzetli…

Vita yağ kullanarak yapımı oldukça kolay, lezzetli ve nefis kokulu kek tariflerini hemen deneyebilirsiniz;

Kahvelerin lezzet eşlikçisi puf puf kekler


Vita’lı Sade Kek


Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı Vita bitkisel margarin
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Arzuya göre ceviz taneleri

Hazırlanışı

Yumurtaları ve toz şekeri bir mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın. Süt,  bitkisel margarin ve isteğe bağlı olarak cevizi de ekledikten sonra çırpma işlemine bir süre daha devam edin. Sonraki aşamada un, kabartma tozu ve vanilyayı hazırladığınız karışıma ekleyin. Tüm malzemeleri mikserle karıştırmaya devam edin. Kek kalıbı ya da tepsinin tabanını yağlayın. Hazırladığınız harcı dökün ve üzerini bir spatula yardımı ile düzleştirin. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Son olarak kekinizi dinlendirdikten sonra damak zevkinize göre süsleyebilirsiniz. 

Kahvelerin lezzet eşlikçisi puf puf kekler


Vita’lı Limonlu Kek


Malzemeler

1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı Vita bitkisel margarin
3 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 adet limon
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Hazırlanışı

Derin bir kaseye yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri ilave edip birkaç dakika çırpın. Süt, Vita bitkisel margarin ve 4 yemek kaşığı limon suyunu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş ekleyip çırpın. En son rendelenmiş limon kabuğunu da ilave edip karıştırın. Kekinizin hamuru cıvık olursa bir miktar daha un ekleyebilirsiniz. Kek hamurunuzu önceden yağladığınız fırın kabınıza dökün ve eşit bir şekilde yayın. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Üzeri kızaran kekin içini de kürdanla kontrol edin ve pişmişse fırından çıkarın. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok