Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

D vitaminli Cheesecake’ler ile kışa mutluluk depolayarak girin

Muratbey, bağışıklığı güçlendiren, D vitaminiyle zenginleştirilmiş peynirleri ile hazırlanan benzersiz cheesecake tariflerini tatlı severler...

Muratbey, bağışıklığı güçlendiren, D vitaminiyle zenginleştirilmiş peynirleri ile hazırlanan benzersiz cheesecake tariflerini tatlı severlerin beğenisine sunuyor. Hafif ve lezzetli cheesecake tarifleriyle, peynirin en tatlı halinin keyfini sürecek, adetâ kışa mutluluk depolayarak gireceksiniz

Son günlerin hafifliği ve lezzetiyle popüler tatlısı cheesecake, Türkçesi ile “peynirli kek” evde kolayca hazırlanabilecek, pratik, fit tatlı tarifler arayanların favorisi oldu. Hem az tatlı olsun, hem farklı olsun hem de pratik olsun diyorsanız Muratbey peynirleriyle yapılan cheesecake tariflerine bayılacaksınız. Limonun hafif ekşi lezzetiyle buluşan peynirin en tatlı halini veya vişnenin peynirle yakaladığı hoş uyumu demli bir çayla taçlandırarak güne verdiğiniz molaları güzelleştirebilirsiniz. 

D vitaminiyle zenginleştirilmiş, bağışıklığı destekleyen ürünleriyle fark yaratan Muratbey peynirleriyle yapılan cheesecake tarifleri sayesinde evde keyifli anlar geçirecek, mutluluk depolayacaksınız. 

Muratbey Plus çeşitlerinin ve Muratbey Plus Taze Peynirin 100 gramı, 5 mikrogram D vitamini içeriyor. Bu ürünlerin sadece 100 gram tüketilmesi ile T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Beslenme Rehberi (TÜBER)’e göre 2 yaş üstündeki tüm bireyler için önerilen günlük D vitamini gereksiniminin %33'ü karşılanıyor. 

İşte, sevdiklerinizle paylaşacağınız keyifli anlarınıza lezzet ve sağlık getirecek, güneşin gücünü içinizde hissettirecek bağışıklığı güçlendiren cheesecake tarifleri:  

D vitaminli Cheesecake’ler ile kışa mutluluk depolayarak girin


BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN, MEYVE SOSLU CHEESECAKE

İçindekiler:

Kreması için:

Muratbey Plus Taze Peynir (300 gr)

250 gr Muratbey Lor Peyniri

1 su bardağı süt

1,5 çay bardağı toz şeker

3 çorba kaşığı un

2 adet yumurta

1 adet limon suyu ve kabuğu

Taban için:

100 gr Muratbey Pastörize Kahvaltılık Tereyağı

1,5 paket bisküvi

1 su bardağı fındık

Üzeri için:

Hazır meyveli sos

Yapılışı:

Bisküvi ve fındıkları rondodan geçirip, un haline getirelim. Büyük bir kâsede eritilmiş Muratbey tereyağı ile karıştıralım. 22 cm'lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kâğıt serelim. Bisküvili harcı boşaltıp, kaşığın tersi ile düzleyelim. Buzluğa kaldıralım ve 1 saat bekletelim. Kreması için, Muratbey Plus Taze Peynir, Muratbey Lor Peyniri, süt ve toz şekeri mikserle pürüzsüz olana dek çırpalım. Mikserin ayarını düşürüp, unu ekleyip çırpmaya devam edelim. Yumurtaları teker teker ekleyip, karıştıralım. Limon suyu, ince rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip, karıştırmaya devam edelim. Kelepçeli kalıbın etrafını tamamen alüminyum folyo ile kaplayıp, harcı boşaltalım. Isıya dayanıklı kaplara su doldurup, dört köşesine yerleştirelim. 175 derece ön ısıtma yapılmış fırında ilk on dakika 175 derece fırında, daha sonra derecesini 120 dereceye düşürüp pişirelim. Kalıbınızı salladığınızda ortası sallanmıyorsa pişmiştir. Fırını kapatalım. Kapağını hiç açmadan fırın soğuyana kadar içinde bırakalım. Buzdolabında soğutalım. Üzerini dilediğimiz gibi süsleyip, dilimleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun...

*Bu leziz tarifi bizim için https://gulaymutfakta.blogspot.com/ Web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Gülay Kaykaş hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…

D vitaminli Cheesecake’ler ile kışa mutluluk depolayarak girin


D VİTAMİNLİ PİŞMEYEN CHEESECAKE

İçindekiler: 

Taban için:

1/2 su bardağı ( 8 yemek kaşığı; 115g ) eritilmiş Muratbey Tereyağı

2 su bardağı (200 gr) bisküvi kırıntıları

1/3 su bardağı ( 67g )  kahverengi ya da normal şeker

Dolgusu için:

Muratbey Plus Taze Peynir (500gr)

1/2 su bardağı ( 100 gr ) toz şeker

2 yemek kaşığı ( 15 gr ) pudra şekeri

1/4 su bardağı ( 60g ) oda sıcaklığında ekşi krema ya da süzme yoğurt 

2 çay kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı vanilya

1 ve 1/4 bardak (300ml) ağır krema veya yoğun krem şanti

Yapılışı: 

Robottan geçirdiğiniz bisküvileri diğer malzemeler ile birlikte karıştıralım. Kelepçeli bir kalıba dökelim ve sıkıştırarak düzleyelim. Bir bardakaltı ile bu işlemi yapabilirsiniz. Dolguyu hazırlarken 10-20 dakika donduralım ya da fırında 3-4 dk pişirelim.

Bir el mikseri veya çırpma aparatı takılı bir stand mikseri kullanarak, soğuk kremayı orta-yüksek hızda, yaklaşık 4-5 dakika çırpalım. Kenara koyalım.

Bir çırpma teli veya bir stand mikseri kullanarak, Muratbey Plus Taze Peynir ve toz şekeri orta hızda tamamen pürüzsüz ve kremsi olana kadar çırpalım. Gerektiğinde bir spatula ile kâsenin kenarlarını ve altını kazıyalım. Şekerini, ekşi kremasını, limon suyunu ve vanilya özünü ekleyelim. Pürüzsüz hale gelip birleşene kadar orta-yüksek hızda 2-3 dakika çırpalım. Topaklar varsa, pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edelim.

Karıştırıcınızı düşük hızda veya lastik bir spatula kullanarak, çırpılmış kremayı birleşene kadar cheesecake dolgusuna karıştıralım. Bu, spatulanızın birkaç turunu alır. Çırpılmış kremadaki tüm havayı söndürmek istemediğiniz için yavaşça birleştirelim.

Bisküvi tabanı dondurucudan çıkarıp,  iç harcı bunun içine yayalım. Üst kısmı düzeltelim.

Alüminyum folyo ile sıkıca kapatalım ve en az 6-8 saat bekletelim. En iyi sonuçlar için 12 saat idealdir. Ne kadar uzun süre soğutulursa, pişmeyen cheesecake o kadar güzel olur.

Soğutulmuş cheesecake'i kelepçeli kalıbın kenarından bir bıçakla gevşetelim, ardından kenarını çıkartalım. Temiz ve keskin bir bıçak kullanarak servis için dilimler halinde keselim. Düzgün dilimler için bıçağı her dilim arasında silerek temizleyelim.

Cheesecake'i istediğiniz malzemelerle süsleyerek servis edin. Artan cheesecake'i 5 güne kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.

*Bu leziz tarifi bizim için https://www.instagram.com/zeromelsfoodstories/ sayfasındaki enfes lezzetlerle tanıdığımız Zehra Yılmaz hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle… 

D vitaminli Cheesecake’ler ile kışa mutluluk depolayarak girin


BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN, VİŞNELİ CHEESECAKE

İçindekiler

1 kutu (400gr) Muratbey Plus Taze Peynir

1.5 su bardağı süzme yoğurt

3 tane yumurta

1 tepeleme su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı un

1 tane limon kabuğu rendesi

1.5 su bardağı vişne

Tabanı:

75 gr Muratbey Pastörize Kahvaltılık Tereyağı

2 paket sade bisküvi

1 çay bardağı kırık fındık

Üzerine:

3 su bardağı vişne

1,5 yemek kaşığı nişasta

Yarım su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

Yapılışı:

Bisküvileri ve eritilmiş tereyağını robottan geçiriyoruz. Üzerine dişe gelir şekilde kırdığımız fındıkları ilave edip karıştırıyoruz. Kelepçeli kek kalıbının tabanını yağlı kağıtla kapladıktan sonra bisküvi karışımını tabana ezerek yayıp, kalıbı buzluğa kaldırıyoruz. Çırpma kabına peynir, süzme yoğurt ve toz şekeri alıp hepsi iyice karışına kadar 2 dakika çırpıyoruz. Daha sonra yumurtaları teker teker kırıp çırpmaya devam ediyoruz, her yumurta karıştıktan sonra diğerini ilave ediyoruz. Un ve limon kabuğunu ekleyip tekrar çırpıyoruz. En son vişneleri ekleyip spatula ile karıştırıyoruz. Kalıbı buzluktan çıkarıp peynir karışımını üzerine boşaltıp, eşit şekilde yayılmasını sağlıyoruz. Kalıbı dikkatli ve hızlı bir şekilde tezgaha vuruyoruz. Daha sonra fırına koyup 160/170 derecede 45 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Ortasını ellediğimiz zaman hafif yumuşak ve hareketli olmalı, eliniz tamamen içine batmamalı. Cheesecake piştikten sonra fırını kapatıp, kapağını çok hafif aralık bırakarak, kendi halinde soğumasını bekliyoruz. Bu arada sos tenceresine vişne, nişasta, toz şeker ve suyu alıp karıştırıyoruz. Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz. Sosu ara ara soğuması için karıştırıyoruz. Soğuyan sosu soğuyan cheesecake’in üzerine döküp buzdolabına kaldırıyoruz. Ertesi gün veya en erken 5-6 saat sonra kelepçeli kalıptan çıkartıp, servis yapıyoruz. Afiyet olsun!

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe