Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Kuvertür çikolatanın diğer çikolatalardan farkı nedir?

Kakao çekirdeklerinin farklı şekillerde işlenmesiyle elde edilen çikolatalar, herkesin severek tükettiği atıştırmalıklar arasında. Çikolata ...

Kuvertür çikolatanın diğer çikolatalardan farkı nedir?

Kakao çekirdeklerinin farklı şekillerde işlenmesiyle elde edilen çikolatalar, herkesin severek tükettiği atıştırmalıklar arasında. Çikolata denildiği zaman da çoğu kişinin aklına marketlerde bulunan ve genellikle atıştırmalık olarak tercih edilen çikolataların gelmesi normal. Ancak kullanım amacına göre daha farklı çikolata türleri de mevcut. Kuvertür çikolata da bu çeşitliliğin bir parçası. Saf çikolata olarak da adlandırılan kuvertür çikolata, daha çok profesyonel amaçlarla tüketilen bir ürün. Doğrudan tüketilmesi tavsiye edilmeyen bu çikolataların kullanılabilmesi için, eritilmeleri gerekir. Benmari usulü eritme, bu amaçla en sık tercih edilen yöntemdir. 

Kuvertür çikolatalar da kendi içlerinde çeşitlilik gösterir. Bitter kuvertür çikolatalar, sütlü kuvertür çikolatalar ve beyaz kuvertür çikolatalar olmak üzere üçlü bir ayrım yapılabilir. Bunlar içerisinde bitter kuvertür çikolatalar, saf çikolataya daha yakın olandır. Ancak acı bir tada sahip olduğu için genellikle daha az tercih edilir. Her bir kuvertür çikolata türünün de kendi içerisinde farklı sınıfları bulunur. Genellikle külçeler halinde satılan küvertürlerin, evlerde daha pratik bir şekilde kullanılabilmeleri için damla çikolata biçiminde imal edilmiş olanlarını bulabilmek de mümkün. Kuvertür çikolatalar, farklı yönleriyle normal çikolatalardan ayrılır. 

Kuvertür çikolatanın diğer çikolatalardan farkı nedir?

Daha Fazla Kakao Yağı İçerir

Kuvertür çikolata ile diğer çikolata çeşitlerini ayıran en belirgin özellik, bu çikolataların içerisinde bulunan kakao yağı oranıdır. Normal çikolatalara göre daha katı bir yüzeye sahip olan kuvertür çikolatalar, yüksek miktarda kakao yağı içerir. Bu da gerçek anlamda çikolata tüketilebilmesi anlamına gelir. 
 
Kuvertür çikolatanın diğer çikolatalardan farkı nedir?

Daha Sağlıklıdır

Çikolatanın hammaddesi olan kakao, insan sağlığı için yararlı olan pek çok bileşene sahiptir. Bu da çikolata tüketiminin, sağlığa faydalı olması anlamına gelir. Ancak günümüzde maliyetleri azaltmak ya da farklı lezzetler kazandırmak adına çikolatalara eklenen katkı maddeleri, bu durumun tam tersine dönmesine neden olur. Bir çikolatanın sağlıklı olduğunu anlayabilmek için, içerisindeki kakao yağı miktarına bakılması gerekir. Daha yüksek kakao yağına sahip olan çikolatalar, sağlık için tüketilmesi gereken çikolatalardır. Normal çikolatalara kıyasla daha yüksek kakao yağı barındıran kuvertür çikolata ürünleri, bu yüzden sağlık için daha yüksek fayda sağlar. 

Kuvertür çikolatanın diğer çikolatalardan farkı nedir?


Daha Parlak Bir Görüntüsü Vardır

Kuvertür çikolatalar daha çok eritilerek pasta süsleme ya da farklı imalat işlerinde tercih edilir. Bunun nedenlerinden biri de bu çikolataların daha parlak bir görünüme sahip olmasıdır. İçerisinde bulunan yüksek miktardaki kakao yağı, eritildikten sonra da kuvertür çikolata için parlak bir görünüm sağlar. Bu da küvertür ile süslenen pastaların ve diğer ürünlerin daha canlı görünmesine yol açar. 

Kuvertür çikolatanın diğer çikolatalardan farkı nedir?


Diğer Çikolatalara Göre Daha Serttir

Kuvertür çikolatalar ile normal çikolatalar arasındaki en belirgin farklardan biri de kuvertür çikolataların daha sert olması. İçerisine herhangi bir katkı maddesi eklenmeyen bu çikolatalar, yüksek kakao yağı nedeniyle daha katı bir görünüme ve sertliğe sahiptir. Bu yüzden de doğrudan yenilerek tüketilmeleri zordur. 

Kuvertür çikolatanın diğer çikolatalardan farkı nedir?


Kuvertür çikolata almak isteyenler için seçenekler oldukça fazla. Ancak kaliteli ve lezzetli çikolata alabilmek için, satın alınacak yerin iyi seçilmesi de büyük öneme sahip. Günümüzde özellikle online alışveriş olanaklarının da artmasıyla birlikte, kuvertür çikolata alınabilecek alternatifler de çoğaldı. Schocolate de bu olanaklar arasında. Kurulduğu günden itibaren müşteri memnuniyetini esas alan hizmet anlayışı ile kuvertür çikolatalar da dahil olmak üzere pek çok çikolata türünü müşterilerine sunan Schocolate, yüksek kaliteli ve lezzetli ürünleri ile ön plana çıkan markalar arasında. Schocolate online mağaza üzerinden dilediğiniz çikolata çeşidini sipariş verebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok