Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Binlerce yıla dayanan benzersiz lezzetler

Dünyanın lider konaklama gruplarından Accor, ’Keşif Mutfağı ‘mottosu ile Türkiye coğrafyasının zengin mutfağını taçlandıran Nefais Restauran...

Binlerce yıla dayanan benzersiz lezzetler

Dünyanın lider konaklama gruplarından Accor, ’Keşif Mutfağı ‘mottosu ile Türkiye coğrafyasının zengin mutfağını taçlandıran Nefais Restaurant Gaziantep şubesinin kapılarını Novotel Gaziantep’teki lokasyonu ile tüm misafirlerine açtı. “Nefais Restaurant” binlerce yıllık mutfak kültürümüzün ve Anadolu coğrafyasının doyulmaz tatlarını keşfetmeniz için lezzetin başkenti Gaziantep’te bulunmaz bir fırsat sunuyor.

Dünyanın öncü otel gruplarından Accor, Türkiye’ye güçlü yatırımlarını sürdürürken, Türkiye coğrafyasının zengin mutfağını ‘Keşif Mutfağı’ mottosuyla sunan “Nefais Restaurant” Gaziantep şubesinin kapılarını Novotel Gaziantep’teki lokasyonu ile tüm misafirlerine açtı. Bir Novotel markası olan ‘’Nefais’’, Türkiye coğrafyasını oluşturan 7 bölgenin zengin mutfağını ve lezzetlerini bir araya getiriyor. 

İlki Novotel Istanbul Zeytinburnu oteli içerisinde açılan “Nefais Restaurant” Gaziantep Şubesi’nde, işletme ve konsept danışmanlığını, Accor otellerinde 2007 yılından bu yana farklı pozisyonlarda yöneticilik görevlerini üstlenen ve halen Novotel & ibis Otel Istanbul Zeytinburnu otellerinin yöneticiliğini yürüten Eray Dursun yaparken, menü tasarımlarını Executive Chef Mehmet Soykan,  Gaziantep Mutfak Şefliğini ise Novotel Gaziantep şefi Mutlu Durgun üstleniyor. 

Binlerce yıla dayanan benzersiz lezzetler

‘Nefais Restaurant’, binlerce yıllık geçmişe sahip lezzetlerimizi misafirlerinin sofralarına taşıyabilmek için marifetli şeflerin ve yöre insanlarının orijinal reçetelerini araştırarak yola çıktı. Toprakla başlayan yemeğin yolculuğunu ateş ile buluşturmak için farklı pişirme yöntemleri kullanılırken, yemek kültürümüzü yerel gelenek ve göreneklerle harmanladı. 

Yeni tatlara, yeni duygulara ulaşabileceğiniz ve topraklarımızın büyülü geleneklerini keşfedebileceğiniz ‘Nefais Restaurant’’ın çıkış noktası, otellerimizi ziyaret eden yabancı misafirlere, ülkemizin geniş gastronomi ürünlerinden alternatifler sunarak, köklü mutfak kültürümüzle misafirlerimizi tanıştırmak. 

Kadınların ekonomik katılımına destek 

Nefais Restaurant, doğru tarım ürünlerini, doğru takvimlerde kullanmak önceliğiyle hareket ederken, aynı zamanda konsept içerisinde sosyal sorumluluk projelerine de yer veriyor. ‘’Nefais’’ menüsünde sunulan, Tarhana, Beypazarı’nda, Kadayıf Dolması Erzurum’da, Tepsi Mantısı Kayseri’de , ev hanımları tarafından Nefais için özel olarak hazırlanıyor . Kadınların iş hayatındaki çalışmalarını destekleyebilmek adına 4 farklı şehirde kurulmuş olan; ‘’Bursa Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği’’ ‘’ Malatya Maldi Ana Kadın Kooperatifi’’ Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’’ ve ‘’ Mardin Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ‘’ ile iş birliği gerçekleştiriyor. 

Nefais, menüdeki ürünlerde mutlaka kooperatiflerin ürünlerini bulunduruyor. Restoran’da, güveçler Avanos’da, kaseler Ağırnasta, tabaklarımız Gaziantep’te, ekmek pişirme taşları Bartın’da yerel zanaatkârlar tarafından el işçiliğiyle yapılıyor. Nefais konseptiyle müthiş lezzetlerin yanında, çalınan müziklerden, servis ekipmanlarına kadar her noktada ülkemizin emek ve kültürünün dokunuşları bulunuyor. 

Yerli misafirlere eşsiz keşifler 

“Nefais Restaurant Gaziantep şubesi”, tüm bunların yanı sıra yerli misafirlerine de bugüne kadar duymadıkları ya da bildikleri ama her zaman erişmelerinin mümkün olmadığı, yeni tatları keşfetmelerini sağlayacak bir tecrübe sunacak. Tüm misafirler ‘Nefais’ ile yeni keşiflerini sürdürecek. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe