Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Haşlanmış nohut suyu ile vegan brownie

Vegan beslenmenin en kestirme yolu baklagillerden geçiyor. Her türden hayvansal gıdanın tüketilmesini reddeden veganlar için özel bir tatlı ...

Haşlanmış Nohut Suyu ile Vegan Brownie


Vegan beslenmenin en kestirme yolu baklagillerden geçiyor.

Her türden hayvansal gıdanın tüketilmesini reddeden veganlar için özel bir tatlı hazırlayan Duru Bulgur, “Duru Pratik Haşlanmış Nohut Suyu” ile hazırlanan “Vegan Brownie” lezzetini tüketicilerin beğenisine sunuyor. 

Bulguru sofralara en sağlıklı haliyle kazandırmayı hedefleyen Duru Bulgur, her yıl 1 Kasım’da kutlanan Dünya Vegan Günü’ne özel bir tarif hazırladı. Duru Bulgur, hayvanlardan elde edilmiş hiçbir içerik barındırmayan; lif, vitamin, kalsiyum açısından zengin, kolesterol ve doymuş yağ içermeyen bitkisel beslenmeyi benimseyen veganlar için “Duru Pratik Haşlanmış Nohut Suyu” ile hazırlanan “Vegan Brownie” tarifiyle sofralara benzersiz bir alternatif sunuyor. 

Duru Pratik Haşlanmış Nohut Suyu ile Vegan Brownie


Malzemeler

  • 120 g Esmer şeker
  • 105 g Hindistancevizi yağı
  • 120 g Bitter çikolata
  • 15 g Kakao
  • 50 g Damla bitter çikolata
  • 3 g Kabartma tozu
  • 75 g Antep fıstığı
  • 1 yemek kaşığı Türk kahvesi (sade)
  •  45 g Duru Pratik Haşlanmış Nohut Suyu

Hazırlanışı

Fırını 160 dereceye ısıtın. Bir mixer yardımı ile Duru Pratik Haşlanmış Nohut Suyu ve esmer şekeri yüksek hızda kalınlaşana kadar çırpın. Bain-marie’de çikolata ve hindistancevizi yağını tamamen eriyene kadar karıştırın ve daha sonra soğuması için kenara alın. Ayrı bir kapta un, kakao ve kabartma tozunu karıştırın. Erimiş çikolata ile aquafaba (mikserden çıkan nohut suyu) karışımını birleştirin. Ardından Türk kahvesi ve karıştırmış olduğunuz kuru malzemeleri ekleyerek karıştırın. Antep fıstığı ve damla çikolataları da ekledikten sonra yağlı kağıtlı fırın kabına alın ve takriben 20 dakika pişirin. Kürdan batırıp çıkardığınızda temiz çıkıyorsa brownie’nizi fırından çıkarabilirsiniz. 

Opsiyonel olarak üstüne yine bain-marie usulü erittiğiniz çikolata ve hindistancevizi yağı karışımından yaptığınız ganaj ve çilek ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun! 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok