Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Katarakt Tedavisi Yöntemleri Nelerdir?

Katarakt tedavileri göz içerisinde katarakt hastalığından söz edilmesi durumunda uygulanır. Uygulama doğrudan ameliyat üzerinden sunulur. Ka...

Katarakt Tedavisi Yöntemleri Nelerdir?
Katarakt tedavileri göz içerisinde katarakt hastalığından söz edilmesi durumunda uygulanır. Uygulama doğrudan ameliyat üzerinden sunulur. Katarakt ameliyatları bu nedenle yoğun olarak sunulur.

Katarakt Ameliyatı Ne Zaman Gerekir? Kimler Olmalıdır?

Katarakt hastalığının en bariz belirtisi gözlerde bulanık görüş hasıl olmasıdır. Bu durumda mutlaka hastaların erkenden tedavi olması gerekir. Çünkü katarakt ameliyatı ciddi anlamda ilerlediğinden tamamen kör olunmasına dahi neden olabiliyor.

Katarakt Nasıl Oluşur? Belirtileri Nelerdir?

Katarakt genel anlamda yavaş bir şekilde meydana gelir. Bu nedenle birçok hastalar tarafından belirtileri aylar sonrasında hissedilebilir. Katarakt belirtileri ise oldukça fazladır. Bu belirtiler arasında gözlerin ciddi anlamda bulanık görmesi yer alır. Göz içerisinde kaşıntı hissi ve sulanma da katarakt hastalığının en temel belirtileridir.

Katarakt Türleri Nelerdir?

Kataraktın birçok farklı türleri de söz konusudur. Konjenital katarakt,senil nükleer katarakt, kortikal katarakt gibi birçok katarakt türleri söz konusudur.

Sarı Nokta Hastalığı Tedavi Edilebilir Mi?

Göz içinde sinsi olarak meydana gelen sarı noktalı göz hastalığı tedavi edilebilir. Özellikle de geliştirilmiş cerrahi teknikler üzerinden sarı nokta hastalığı bugün daha pratik bir şekilde tedavi edilir. Böylece katarakt ameliyatı gibi sarı noktalı göz hastalığından da kolayca kurtulursunuz. Bunun haricinde makula deliği ameliyatı da söz konusudur. Bu ameliyat üzerinden ise katarakt hastalığınızdan da kalıcı olarak kurtulursunuz.

Sarı Nokta Hastalığı Nedir?

Sarı noktalı göz hastalığı gözün tam merkezinden meydana gelen ciddi bir göz hastalığıdır. Bu nedenle sarı nokta hastalığı tedavi edilmelidir. Hastalık belirtileri ise hastadan hastaya farklılık gösterir. Fakat katarakt ameliyatı gibi sarı nokta göz hastalıkları da ameliyatı kısa sürede tamamlanır.

Sarı Nokta Hastalığı Kimlerde Görülür?

Sarı nokta göz hastalıkları daha çok aşırı bir şekilde sigara ve alkol tüketenlerde ve genetik yapı arasında geçiş sağlar. Yani ailesinden daha önceki dönemlerde bu hastalığa maruz kalmış olanlarda da sarı noktalı göz hastalığı görülme riski son derece yüksektir.

Sarı Nokta Hastalığının Farklı Tipleri Var Mıdır?

Sarı nokta göz hastalığının kuru ve yaş olmak üzere 2 farklı türleri de söz konusudur. Bu türler arasında özellikle de yaş türünden sarı nokta hastalıkları daha çok görülüyor.

Sarı Nokta Hastalığında Belirtiler Nelerdir?

Sarı noktalı göz hastalığında birçok farklı belirtiler görülebilir. Bu belirtiler arasında gözlerde sarı renk tonu meydana gelmesi birinci planda yer alır. Sarı noktalı göz içi hastalığının ana belirtileri arasında gözlerde bulanık görüş oluşmasıdır.

Sarı Nokta Hastalığı Tanısında Hangi Tetkikler Yapılır?

Sarı noktalı göz içi hastalığında pek çok farklı tetkikler uygulanabilir. Bu tetkikler genel anlamda görüntülü sistemle yapılır.

Makula Deliği Nedir?

Makula delikleri göz içerisinde yer alan alanlardır. Bu alanın son derece hassas olduğunun altını çizebiliriz. Bu nedenle de makula deliklerinin mutlaka ameliyat üzerinden tedavi edilmesi gerekir. Makula delikleri derinleşmesi durumunda gözde körlüğe dahi neden olabiliyor.

Makula Deliği Kimlerde Görülür?

Makula delikleri daha çok katarakt ameliyatları yaptırmış olanlarda, ileri yaştaki hastalarda, gözün kornea kısmında ameliyat yaptırmış olanlara görülür. Böylece makula deliği ameliyatları gibi hastalar ameliyat bitiminde klinik merkezinden ayrılabilir.

Makula Deliğinde Belirtiler Nelerdir?

Makula deliğinde belirtiler gözde yanma ve batma hissi meydana gelmesi, sulanma durumu oluşmasıdır.

Makula Deliğinde Tanı Nasıl Konur?

Makula deliklerinde tanı göz doktoru tarafından konur. Makula deliği görüntülenir ve bu alanda delinme olup olmadığına bakılır.

Makula Deliğinde Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Makula deliklerinde tedavi yöntemleri arasında cerrahi müdahale yer alır. Bu gibi ciddi göz hastalıkları daha çok ameliyat üzerinden tedavi edilir. Böylece göz sağlığı kontrol altına alınır. Makula delikleri tedavileri hakkında göz doktorunuzdan da bilgi alabilirsiniz. Doktorunuzun sitesinden de makula delikleri tedavileri randevusu alabilirsiniz.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok