Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Kırık Diş Tedavisinde Uzman Seçiminin Önemi

Kırık diş tedavisi son derece erken müdahale edilmesi gereken bir durum oluşturmaktadır. Herhangi bir sebepten dolayı kırılan dişlere hızlı ...

Kırık Diş Tedavisinde Uzman Seçiminin Önemi
Kırık diş tedavisi son derece erken müdahale edilmesi gereken bir durum oluşturmaktadır. Herhangi bir sebepten dolayı kırılan dişlere hızlı bir şekilde müdahale etmek diş köklerine çürüğün zamanla inmesini önleyerek dişin kurtarılmasında aktif rol üstlenir. Kırılan dişlerde ise uzman hekimin seçilmesi ve doğru tedavinin uygulanması dişin kaybedilmemesi açısından önem taşımaktadır.

Kırık Diş Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir?

Kırık diş tedavisi öncesinde kırılan diş soğuk ya da sıcak gıdalar alınması suretiyle sızlama yapabilmekte ve ağrı hissi oluşturabilmektedir.  Bu sürede de uzman doktorlara gösterilerek gerekli olan tedavi yöntemleri başlar.

Kırık Diş Nasıl Çekilir?

Kırılmış olan dişlerin çekilip çekilmeyeceğine diş hekimleri ön incelemesi sonucunda karar verecektir. Kırık diş tedavisi anestezi alınarak çekilebilir.

Kırık Diş Nasıl Tedavi Edilir?

Kırık diş tedavisi uzman bir diş hekimi tarafından durumun değerlendirilmesi sonucunda karar verilen bir durumdur.  Kırık diş tedavisi işlemlerinde bazı durumlarda dişlere dolgu, kaplama ya da lamine gibi işlemlerde yapılabilmektedir.

Kırık Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

Kırık diş ağrısı tedavi öncesinde diş ağrıları için önerilen bir ağrı kesici ile geçici olarak diş ağrılarının önüne geçirebilir. Ardından uzaman doktorlara görünerek tedavi işlemi başlar.

Kırık Dişe Dolgu Yapılır Mı?

Kırık dişlere dolgu yapılmadan önce dişin durumuna ve ne kadar büyüklükte olduğuna bakılır. Ardından yapılan işlemlere göre gerekiyorsa dolgu yapılır.

Kırık Diş Dolgu Olur Mu?

Kırılan dişlerin kaybolan parçalarının boyutuna göre dişlere dolgu yapılabilir. Kırık diş tedavisi kesici diş ya da azı diş olma durumuna göre de değişiklik gösterecektir.

Kırık Diş Çekimi Fiyatları

Kırık diş fiyatları uygulanan yöntemlere göre değişiklik gösterebilir. Kimi zaman birkaç işlem sürerken kimi zamanla tek işlemle çözüm yapılabilir. Bu yüzden de fiyatlar işlemlere göre değişir.

Diş Taşı Temizliği Nedir?

Diş taşı temizliği halk arasında sıklıkla duymuş olduğumuz tartar temizliği olarak da bilinir. Diş taşı temizliği için öncelikli olarak diş hekimine görünerek ağız içerisinde hangi işlemlerin yapılması gerektiği konusunda bilgi sahibi olunmalıdır.

Diş Taşı Temizliği Kimlere Uygulanır?

Diş taşı temizliği ağız içerisinde bulunan ve dişleri zarar gören kişilere uygulanır. Diş taşı temizliği yaş sınırı çok aşağıda ve riskli bir durum olmadığı sürece herkese uygulanan yöntemdir.

Diş Taşı (tartar) Oluşumu Nasıl Engellenir?

Diş Temizleme işlemleri arasında yer alan diş taşı temizliği işlemine gerek kalmaması için düzenli olarak dişlerin fırçalanmasının yanı sıra diş ipleri ile de diş aralarında kalan ve fırçanın yetişemediği yerlerin de temizlenmesi büyük önem taşır.

Tartar Oluşumunun Belirtileri Nelerdir?

Ağız içerisinde sarı lekelerde tartar oluşumu başladığı zaman diş etlerine yakın yerlerde bir katmanlaşma ve bununla birlikte sarı bir görüntü meydana gelir.  Bu da tartar oluşumunun habercisidir.

Tartarın Ağız Sağlığına Etkisi Nedir?

Dişlerdeki tartar oluşumu tedavi edilmediği anlarda diş çürüklerinin ve diş eti çekilmelerine davetiye çıkaracaktır. Bu yüzden en yakın diş hekiminden randevu alınması gereklidir.   

Tartar Temizliği Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tartar temizliği sonrasında ise tekrar oluşmaması için mutlaka yılda 2 defa olmak üzere uzman bir diş hekimine görünmek gerekir. Dişlerin iyi bir şekilde temizlenmesi ve ağız suları ile iyi bir şekilde yabancı maddelerden uzaklaştırılması son derece önem taşır.

Diş Temizleme Nasıl Yapılır?

Günde en az iki defa ve iki dakika boyunca dişlerin fırçalanması ağız ve diş temizliğinin ilk aşamasıdır. Kullanılan diş macunları da diş tipine ve diş etlerinin durumuna göre seçilmelidir. Diş ipleri ile temizlik desteklenerek ağı suları ile hijyen sağlanmalıdır.

Diş Temizleme Kimlere Uygulanır?

Diş temizliği dişlerinde tartar oluşmuş ve dişlerinin sararmasından şikayetçi olan hastalara uygulanan ve son derece kolay bir işlemdir.

Diş Temizleme Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş temizleme işlemi öncesinde mutlaka bir diş hekimine giderek durum konusunda bilgi sahibi olunmalıdır. Ardından dişin durumuna göre diş temizleme işlemleri yapılır.

Diş Temizleme İşlemi Acıtır mı?

Diş temizleme işlemi uygulanırken ağızda ve dişlerde hafif bir sızlama oluşabilir. Diş temizleme dişlerin ve diş etlerinin hassasiyetine göre değişebilir.

Diş Temizleme Fiyatları

Diş temizleme işleme kişiden kişiye değiştiğinden dolayı mutlaka bir uzman hekime gözükerek net bir fiyat alabilmek mümkün hale gelmektedir. Ayrıca uygulanan işlemlerin aralıklarına ve seanslarına göre diş temizleme değişim gösterir.

 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok