Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Retina dekolmanı nedir faydaları nelerdir?

Gözümüzün arka kısmında görme işlevi aşamasında retina dokusu denilen tabakanın olması gereken yerden çok uzakta bulunmasına denir. Gözün bu...

Retina dekolmani nedir faydalari nelerdir?
Gözümüzün arka kısmında görme işlevi aşamasında retina dokusu denilen tabakanın olması gereken yerden çok uzakta bulunmasına denir. Gözün bu aşamada fayda olarak ameliyat veya diğer operasyonlarla görme sağlar. Uzak veya yakın, görme problemi yaşayan kişiler görme bozukluğu giderilmiş olur. Gözlerde oluşan ışık, parlama, bulanık görmeden eser kalmaz ve günlük hayat geri kazanılır.

Retina Dekolmanı Nedir?

Gözün görme işlevi aşamasında gözün arka kısmında yer alan dokunun yani retina dokusunun olması gerektiği yerden uzaklaşmasına retina dekolmanı denmektedir. Yani kan damarlarından ayrılma durumudur.

Retina Dekolmanı Belirtileri Nelerdir?

Bazı kişilerde retina dekolmanı çok az bazı zamanlar da çok fazla sürebilir. Başlıca belirtisi halk arasındaki kişilerin gözlerinin önünde oluşan sinek uçuşmalarıdır. Diğer retina dekolmanı belirtileri halk arasında gözler de flaş patlaması, gözlerin önünde ışık parlamaları, renkli görme ve bulanık görme olarak adlandırılmaktadır.

Retina Dekolmanı Tedavi Yöntemleri

Retinadaki rahatsızlıkların giderilmesi için birçok yönteme başvurulur. Argon Lazer hastanın bir gün içinde taburcu olduğu, yırtıkların uzmanlar tarafından lazer yardımı ile dikildiği yöntemdir. Vitrektomi yöntemi; büyük yırtıkların dikilmesinde kullanılır. Bazen jel yardımı ile sıvı enjekte edilir.

Skreal Çökertme yöntemi; Dıştan olarak yapılan ameliyat yöntemidir. Pnömatik Retinopeksi ise hastanın gözünün içine gaz enjekte edilerek hastanın rahat yatması sağlanır. Daha sonra lazer tedavisi yapılır. Sarı noktadaki kanamalara gaz verilerek kanamanın durması için de uygulanan bir uygulamada olur.

Retina Dekolmanı Tedavi Fiyatları

Operasyonun nerede ve nasıl yapıldığına bağlı olarak fiyat dökümleri maalesef değişmektedir. Gözlerdeki problemi uzman tedavi ettikten sonra fiyat olarak kişilere söylemektedir.

Vitrektomi Ameliyatı Nedir?

Vitreus jelinin vitrektomi ameliyatı işleminde cerrahın gözlerdeki sıvıyı doldurmak için özel jel yardımı ile yaptığı ameliyattır. Vitrektomi ameliyatı göz içi kanamaları durdurup temizlemek, retinanın rahatlamasının sağlanması amaçlanmaktadır.

Vitrektomi Ameliyatı Neden Olur?

Gözümüzün arka boşluğunda oluşan kanamalar için vitrektomi ameliyatı olunur. Diğer retina yırtığı ve ayrışmalarında da görülür. Zarların temizlenmesinde ve sarı nokta oluşan gözlerdeki hastalığın ve göz içi temizlenmesinde ameliyatlara başvuruluyor.

Vitrektomi Ameliyatı Kimlerde Görülür?

Gözlerde sorun yaşayan kişilerde görülür. Göz sorunlarına maruz kalan kişiler de ameliyat tercih edilmektedir. Yine retina yırtığı oluşan kişiler de göz zarının temizlenmesi ve sarı noktaların oluşumunun engellemesinde, göz içinin temizlenmesinde göz rahatsızlığı sorunu yaşayan kişiler bu durumda ameliyat edilmektedir.

Vitrektomi Ameliyatı Nasıl Gelişir?

İlk önce alternatif seçenekler uygulanabilir. Bunların başında göze iğne yapmak, iltihabı kurutmak ve kanamanın durmasını beklemek olabilir. Fakat uygulansa da geçmeyecek problemlerden dolayı derhal ameliyat gerekebilir. Bu durumda kişilere hastaya duruma göre genel veya lokel anestezi uygulanır. Çok büyük olmayacak şekilde ufak kesikler açılır. Gözün ortasında vikrektomi ameliyatı ile oluşan sıvı hastadan boşaltılır.

Akıllı Lensin Amacı Nedir?

Gençler dahil olmak üzere gözlük takmayı sevmeyen kişilerin çoğunlukla akıllı lens alarak takması olabilir. Doktor tarafından numaralarla belirlenir. Katarak ameliyatında da kullanılır. Hem yakını hem de uzağı gözlüksüz görmek ve numaraları sıfırlandırmak amacıyla da akıllı lens kullanılır.

Akıllı Lensin Yararları ve Avantajları

Ağrısız ve sızısız şekilde uzman hekim tarafından 10 dakika gibi kısa sürede takılabilen bir lens çeşididir. Kişilerin hemen günlük işlerine geri döndüğü akıllı lens işleminde katarak sorunu yaşayan kişiler ömürleri boyunca da bu sorunla karşılaşmaz. Görme bozukluğu yaşayan kişilerin görme sorunu da ortadan kalkarak net görmeleri sağlanır.

Göz içi Akıllı Lens Kimlere Uygulanır?

18 yaşından küçük olanlara tercih edilmez. Çünkü göz numaralarında değişiklik yaşanır. Bu yüzden 40 yaş üzeri katarak sorunu olan, görme de uzağı veya yakını zorluk yaşayan kişiler de ve 40 yaşının altında göz yapısı lazer tedavisinde uygun olmayan kişilere uygulanır.

Akıllı Lens Fiyatları

Lens fiyatları kişilerin derecelerine ve maliyetlerine göre değişmektedir. Akıllı lens yakını ve uzağı gözlük takmadan görmek isteyenler için oldukça kullanışlı tercih olsa da kullanılan lens ve lensin yapı malzemesine ve özelliklerine göre değişmektedir.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok