Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Safir Ekimi Nedir ve Neden Uygulanir?

Son zamanlarda sıklıkla uygulanan safır saç ekimi , bir kişinin kellik olan bölgesine yeni saç ekimi yapılması için kullanılan bir işlemdir...

Safir Ekimi Nedir ve Neden Uygulanır?
Son zamanlarda sıklıkla uygulanan safır saç ekimi, bir kişinin kellik olan bölgesine yeni saç ekimi yapılması için kullanılan bir işlemdir. Bu işlemin sonrasında, ekim yapılan bölgede yeni saçlar çıkmaya başlar ve bu saçların büyümesi ve bakımı gerekmektedir.

Safir Ekimi Temel Aşamaları Nelerdir?

Yapılan safir saç ekimi temel aşamaları; Sağlık durumu değerlendirmesi: Öncelikle, doktorunuz saç ekimi yapılabilmesi için gerekli olan sağlık koşullarının olup olmadığını değerlendirir. Saç ekimi için ön koşul olarak, saç dökülmesinin tamamen durmuş olması gerekir.

 İlmek seçimi: Doktorunuz, ekim yapılacak olan bölgenin boyutuna ve şekline göre en uygun ilmekleri seçer. Bu ilmekler, saç ekiminde kullanılacak olan saç foliküllerinin tutunacağı yerlerdir.

Anestezi uygulaması: Saç ekimi işleminden önce, doktorunuz anestezi uygular. Bu işlem sayesinde, ekim yapılacak olan bölge daha hafif bir şekilde uyuşturulur ve işlem sırasında ağrı hissedilmez.

İlmeklerin açılması: Doktorunuz, ilmekleri açar ve saç ekimine uygun olarak ilmekleri düzenler. Saç ekimi: Saç ekimi işleminin ana aşamasıdır. Bu aşamada, doktorunuz saç foliküllerini ilmeklerin içine yerleştirir. 

İşlem sonrası bakım: Saç ekimi işleminin tamamlanmasının ardından, doktorunuz tarafından verilecek olan bakım talimatlarını dikkatli bir şekilde izlemek önemlidir. Bu talimatlar genellikle şunları içerebilir:

Safir Ekimi Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Hastalara uygulanan safir saç ekimi sonrası bazı durumları bilmek gerekir. Ekim yapılan bölgeye dikkat etmek önemlidir. Ekim yapılan bölge genellikle birkaç gün içinde hafif şişlik ve morarma ile karşılaşılabilir. Bu, normal bir reaksiyondur ve zamanla geçecektir. Ancak, doktorunuzun verdiği talimatlar doğrultusunda hareket etmek önemlidir. Örneğin, ekim yapılan bölgeyi nemlendirmeye yönelik özel bir krem kullanmanız veya şapka giymek gerekebilir.

Saçlarınızı yumuşak bir şekilde taramak: Saç ekimi sonrası, ekim yapılan bölgede yeni saçlar çıkmış olacaktır. Bu saçlarınızın zayıf olduğunu ve kırılgan olduğunu unutmayın. Bu nedenle, saçlarınızı yumuşak bir şekilde taramak ve fön makinesi kullanmak gerekir. 

Saç bakım ürünlerini dikkatli bir şekilde seçmek: Saç ekimi sonrası, saçlarınızın bakımı önemlidir. Bu nedenle, saç bakım ürünlerini seçerken dikkatli olmanız gerekir. Özellikle, saçlarınızın kurumasını önleyecek ürünler kullanmanız ve saçlarınızın kırılmasını önleyecek ürünler tercih etmeniz önemlidir.

Saç Ekimi Neden Tercih Edilir?

Kişiler saç ekimi uygulamasını saç eksikliği sebebi ile tercih eder. Bazen de psikolojik sebeplerden dolayı isteyen herkes bu işlemi tercih edebilir.

Saç Ekimi Nedir

Saç eksikliği sebebi ile rahatsızlık duyulması sebebi ile kafa derisine kafadan alınan saç köklerini ekerek yapılan bir işlemdir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Belli başlı yöntemler uygulanarak kafa derisinden ve enseden alınan saç köklerini kaça derisine açılan yarıklara tekrardan dizili bir şekilde ekilmesi ile gerçekleştirilir.

Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Bay ve bayanlar için saç ekimi  yöntemi uygulanabilir.  Bu işlem alerjik herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan bireylere uygulanabilir. Çoğunlukla hemen herkese uygulanabiliyor.

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Saç ekimi için DHİ ve safir ekim yöntemleri en çok tercih edilen yeni nesil yöntemlerdir. Daha sağlıklı ve kesin sonuca daha yakın cevap verebilen yöntemlerdir.  Saç ekimi ülkemizde çok başarılı olarak yapılmaktadır.

Saç Ekimi Fiyatları

Saç ekim fiyatları kişiden kişiye değişebilir. Çünkü üzerinde fazla mesai veya az mesajı harcama konusu çok mühimdir. Ek olarak kullanılan yöntem fiyatları büyük oranda etkiler. Bu sebeple bir doktor ile muayene sonucu fiyatlandırması uygundur.

DHI Saç Ekimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

DHİ saç ekimi, saç foliküllerinin doğrudan cilt üzerine nakledilmesi işlemidir. Bu işlem, genellikle diğer saç ekimi yöntemlerinden daha doğal görünüm sağlar ve saçların yerleştirilmesi sırasında daha az hasar oluşur. DHİ saç ekimi işlemi şu şekilde gerçekleştirilir:

·         İlk olarak, kişinin saçlı ve saçsız bölgeleri belirlenir ve işlem yapılacak bölge çizilerek işaretlenir.

·         Daha sonra, saç folikülleri nakledilecek bölge anestezi altında uyuşturulur.

·         Saç folikülleri, saçlı bölgeden alınır ve bir cihaz kullanılarak cilt üzerine yerleştirilir. Bu işlem, genellikle birkaç saat sürer.

İşlem tamamlandıktan sonra, kişinin yeni saçları doğal görünümlerine göre taranır ve işlem sonrası yara bakımı yapılır.

DHI Saç Ekimi Kimlere Uygulanır?

Kişinin uygunluğuna bir doktor ile karar verilebilen bir yöntemdir. DHİ saç ekimi  yöntemi sıklıkla tercih edilir. 

DHI Saç Ekimi Hangi Yöntemlerle Yapılır?

Hastalara yapılan dhi saç ekimi temel olarak kafa derisini yarıp saç kökünü ekmek ile gerçekleştirilen yöntemdir. Diğer yöntemlerle çoğunlukla benzerdir.

DHI Saç Ekimi Fiyatları

Fiyat konusu için net bir bilgi verilmesi mümkün değildir. Dhı saç ekimi fiyat olarak yüksek sayılabilecek yöntemler arasındadır. Muayene olduktan sonra doktor fiyata ancak karar verebilir.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe