Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Ramazan pidesini “Yuva”nda hazırla

Eşsiz lezzetlerin sırrı Yuva, iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezlerinden Ramazan pidesini, evinin mutfağında yapmak isteyenlere unutulm...

Ramazan pidesini “Yuva”nda hazırla

Eşsiz lezzetlerin sırrı Yuva, iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezlerinden Ramazan pidesini, evinin mutfağında yapmak isteyenlere unutulmaz bir tarif sunuyor.

170 yılı aşkın tecrübesi ve deneyimi ile fırıncılık sektörüne hizmet eden Lesaffre Türkiye Baking Center ustaları, Yuva Ekşi Maya ve mutfakların pratik yardımcısı Yuva Kolay Hamur ile yapılabilecek, iftar ve sahur sofralarının en sevilen lezzetlerinden enfes bir Ramazan Pidesi tarifi ile karşınızda!

En sevilen hamur işleri, kahvaltılıklar, beş çayı tarifleri, tatlılar, aperatifler, sağlıklı ve besleyici lezzetlerin yuvası Yuva Maya, Kolay Hamur ile Ramazan ayında da mutfakların imdadına yetişiyor. 

Yuva Kolay Hamur ile zamandan tasarruf edin

Hamurun kolay ve hızlı kıvam almasını, yırtılmadan kolaylıkla açılmasını sağlayan Yuva Kolay Hamur karışımı, yoğurma ve dinlenme süresini neredeyse yarı yarıya kısaltır. Kolay Hamur sayesinde zamandan tasarruf ederken, dilediğiniz lezzeti kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabilirsiniz.

Gerekli malzemeler

4,5 su bardağı un (500 g)

2,5 çay bardağı (250)

1 tatlı kaşığı tuz (10 g)

0,5 çay bardağı sıvı yağ (50)

1 çay bardağı süt (100 g)

1 paket Yuva Ekşi Maya

1 paket Yuva Kolay Hamur (35 g)

Bulamaç için 

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı yogurt (20 g)

3 yemek kaşığı sıvı yağ (30 g)

Üzeri için

2 yemek kaşığı çörekotu (20 g)

Yapılışı

Un, ılık su, tuz, sıvı yağ, ılık süt, Yuva Ekşi Maya ve Yuva Kolay Hamur'u karıştırın. Homojen ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini streçle kapatarak, yaklaşık 45 dakika mayalandırdığınız hamuru, unlanmış tezgaha alın. Hafifçe yoğurup dilediğiniz gibi, 2 veya 3 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve 15 dakika dinlendirin. Bulamaç için yumurta sarısı, yoğurt ve sıvı yağı karıştırın. Hamurları pide büyüklüğünde açtıktan sonra, orta kısımdan dış yüzeye doğru parmak uçlarınız ile bastırın. Aynı işlemi kare kare olacak şekilde tüm yüzeye uygulayın ve tepside 15 dakika dinlendirip hazırladığınız bulamacı pidelerin üzerine sürün. Arzuya göre çörekotu ya da susam serpin. Önceden 230 derece ısıtılmış fırında, yaklaşık 10 dakika pişirin.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe