Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Bayram sofraları tatlısız olmaz!

Bayram sofraları Yuva ile güller açıyor En sevilen hamur işleri, kahvaltılıklar, beş çayı tarifleri, tatlılar, aperatifler, sağlıklı ve besl...

Bayram sofraları tatlısız olmaz!
Bayram sofraları Yuva ile güller açıyor

En sevilen hamur işleri, kahvaltılıklar, beş çayı tarifleri, tatlılar, aperatifler, sağlıklı ve besleyici lezzetlerin yuvası Yuva Maya, Ramazan Bayramı’na özel, eşsiz görünüşüyle sofralarda güller açtıran Gül Tatlısı tarifi veriyor.  

Bir araya gelen aile üyeleri, birbirinden enfes lezzetler ile donatılmış sofralar… Büyük bir özlemle beklenen Ramazan Bayramı kapıda. Ev hanımlarının mutfaktaki en büyük yardımcısı Yuva, en leziz tariflerinden Gül Tatlısı ile bayram sofralarına konuk oluyor. Misafirleriniz, Yuva Instant Kuru Maya ile yapacağınız ağızlara layık bayram tatlısına hayran kalacak.

İşte, Yuva’dan Ramazan Bayramı’na özel enfes bir tarif…


Gerekli malzemeler 

5.5 su bardağı un (605 g)
1 paket Yuva Instant Kuru Maya (11 g)
Yarım çay bardağı sıvı yağ (50 ml)
1 su bardağı portakallı gazoz (2oo ml)
1 adet portakal
3 adet yumurta

Şerbet için

3 su bardağı şeker (540 g)
4 su bardağı su (800 ml)
2 damla limon suyu 

Hazırlanışı


Şerbet için, ilk olarak şeker ve suyu kaynatın. Kaynayan suya limon suyunu damlattıktan sonra, biraz daha kaynatıp soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde portakalı sıkıp kabuğunu rendeleyin. Un, maya, sıvı yağın yarısı, gazoz, portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu ve yumurtayı karıştırarak homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve 5 dakika dinlendirin. Her parçayı kalan sıvı yağ ile yağlayıp, merdane ile açın. Kenarından ince şerit genişliğinde parçalar kesin, rulo şeklinde sarın. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yağlanmış borcam tepsiye dizin. Üzerini nemli bezle kapatarak, oda sıcaklığında yaklaşık 30 dakika mayalandırın. Önceden 160°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 35 dakika pişirin. Pişen tatlı üzerine, sıcakken soğuk şerbet gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok