Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Porselen atığı yeniden kullanarak üretilen tabaklar

Bonna, atık suyun %80’ini geri dönüştürülerek üretimde tekrar kullanıyor! Porselen atığını yeniden kullanarak ürettiği tabaklar ile her yıl ...

Porselen atığı yeniden kullanarak üretilen tabaklar
Bonna, atık suyun %80’ini geri dönüştürülerek üretimde tekrar kullanıyor!

Porselen atığını yeniden kullanarak ürettiği tabaklar ile her yıl 3 futbol sahası büyüklüğündeki doğanın kirlenmemesini sağlayan Türkiye’nin ilk ve tek %100 HoReCa markası Bonna, atıktan elde ürettiği ürünleriyle 1.200 ton yani yaklaşık 7 futbol sahası büyüklüğündeki yeni kaynağı tüketmiyor. Doğaya ve yaşama saygılı üretimi benimseyen marka, kullanıcılarını da geri dönüştürülebilir ve sürdürülebilir ürünler tercih ederek, dünyamızın geleceğine destek olmaya çağırıyor.

Premium porselen markası Bonna, Dünya Çevre Günü’ne sürdürülebilir ve geri dönüştürülebilir ürünleriyle destek veriyor.

Porselen atığından yeniden tabak üretiyor

2014 yılından bugüne HoReCa sektöründe faaliyet göstererek, otel, restoran ve catering sofralarında şıklık yaratan Bonna, özgün, inovatif ve yenilikçi tasarımlarıyla olduğu kadar sürdürülebilirlik projeleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. 2021 yılında yaban hayatının tehdit altında olan türlerine destek vermek üzere hayata geçirdiği koleksiyonu Prints ile son derece önemli bir adım atan Bonna, "Atıktan tabak, atıksız dünya" hedefi ile üretim yapmaya devam ediyor.  Geri dönüştürülmüş porselen atığından elde ettiği Ground ve Cras Koleksiyonlarıyla dönüşüme katkı sağlamayı sürdüren Bonna, atıktan ürettiği tabaklar ile her yıl 3 futbol sahası büyüklüğündeki bir alanın kirlenmemesini sağlıyor. Ayrıca atıktan elde ürettiği ürünler sayesinde 1.200 ton yani yaklaşık 7 futbol sahası büyüklüğündeki yeni kaynağı tüketmemeyi başarıyor.

Atık suyun yüzde 80’ini geri dönüştürüyor, yüzde 30 daha az enerji harcıyor

Sürdürülebilir üretimi marka kimliğinin merkezine koyan Bonna, doğaya olan negatif etkiyi minimum düzeye indiriyor. Gelecekte tüm ürünlerini ve üretim şeklini tamamen sürdürülebilirlik üzerine kanalize etme hedefinde olan Bonna, bu kapsamda tüm birimlerde doğalgaz ve elektrik kullanımında sürekli tasarruf için çalışıyor. Makinalarında yaptığı düzenlemelerle %80 oranında elektrik tasarrufu elde eden marka, atık suyun %80’ini geri dönüştürülerek üretimde tekrar kullanılıyor. Bu düzenlemelerle birlikte geleneksel porselene göre yüzde 30 daha az enerji tüketiyor. Ürünlerinin paketlenmesinde kullanılan ambalaj malzemelerini dahi, geri dönüştürülmüş malzemeden üreten Bonna, kenar çıtlama garantisi ile ürünlerinin kullanım ömrünü uzatıyor. Bu sayede HoReCa sektöründe %40 olan ürün zaiyatını yüzde 6-7’lere kadar indiriyor.  

“Doğal kaynak tüketen bir sektörün tüketimini aşağıya çekmeyi başarıyoruz”

Porselen üretimi yapan şirketler olarak doğal kaynak tüketen bir sektörde olduklarını vurgulayan Bonna Genel Müdürü Erbil Aşkan, Dünya Çevre Günü’de sektöre ve kullanıcılara şu mesajları verdi: “Doğal kaynak tüketen bir sektörün paydaşlarıyız. Bu sebeple özellikle gelecek nesillerin ihtiyaçlarını da düşünerek hareket etmek zorundayız. Bonna olarak çevremize ve topluma karşı sorumlu üretim standartları geliştirerek, üretim döngümüz boyunca uygulamaya özen gösteriyoruz. Bugün de, gelecekte de tüm iş süreçlerimizi dünyadaki karbon ayak izini azaltarak, daha sürdürülebilir bir üretim döngüsüne doğru geçiş doğrultusunda planlıyoruz. Gayemiz her anlamda doğa dostu sofralar yaratmak ve sektördeki paydaşlarımıza da ilham olabilmek. İnanıyor ve biliyoruz ki sürdürülebilir üretim, toprağa ve insana aldığından fazlasını verir. Sürdürülebilir yaklaşımla, gezegenimizin kaynaklarını israf etmeden üretmek mümkün.” 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe