Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Beslenme saatlerinin en pratik tercihi: Kolay Açma

Okulların açılmasıyla, yılın en koşturmalı ve en yoğun dönemi de başladı. Ödevler, projeler derken, ebeveynlerin bir diğer kaygısı da, çocuk...

Beslenme saatlerinin en pratik tercihi: Kolay Açma

Okulların açılmasıyla, yılın en koşturmalı ve en yoğun dönemi de başladı. Ödevler, projeler derken, ebeveynlerin bir diğer kaygısı da, çocuklarının sağlıklı ve yeterli beslenmesi adına… En sevilen hamur işlerinin pratik yardımcısı Yuva Maya, çocukların seveceği, sağlıklı ve leziz bir tarif önerisiyle ebeveynlerin imdadına yetişiyor. Üstelik, bu eşsiz tarifi Kolay Hamur ile zamandan tasarruf ederek hazırlayabilirsiniz.

170 yılı aşkın tecrübesi ve deneyimi ile fırıncılık sektörüne hizmet eden Lesaffre Türkiye Baking Center ustaları, Yuva Kolay Hamur ve Yuva Instant Kuru Maya ile yapılacak pratik bir beslenme saati önerisi ile karşınızda!

Hamurun kolay ve hızlı kıvam almasını, yırtılmadan kolaylıkla açılmasını sağlayan Yuva Kolay Hamur karışımı, yoğurma ve dinlenme süresini neredeyse yarı yarıya kısaltır. Kolay Hamur sayesinde zamandan tasarruf ederken, dilediğiniz lezzeti kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabilirsiniz.

İşte çocuklarınızın hayran kalacağı, dumanı üzerinde yumuşacık bir Kolay Açma tarifi…

Gerekli malzemeler 
  • 1 paket Yuva Kolay Hamur (35 g)
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya (11 g)
  • 4,5 su bardağı un (495 g)
  • Yarım çay kaşığı tuz (2 g)
  • 4 yemek kaşığı şeker (48 g)
  • 1 çay bardağı süt (100 ml)
  • Yarım çay bardağı su (50 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı margarin- (75 g)

Yapılışı

Un, maya, Yuva Kolay Hamur, tuz, şeker, süt, su ve yumurtayı karıştırarak yoğurun. Küçük küçük kesilmiş margarin parçalarını ekleyin. Homojen, yumuşak ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. 

Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 20 dakika dinlendirin. Hamuru 10 eşit parçaya bölün, yuvarlayın. 5 dakika daha dinlendirin. Bezenin bir tanesini merdaneyle, pasta tabağı büyüklüğünde açıp, ortasına bir tatlı kaşığı margarin koyun, üzerine yayın ve hamuru rulo haline getirin. Uçlarından iki farklı yöne çevirerek uzatın ve halka şeklinde uçlarını birleştirin. Bu işlemi her bir bezeye uygulayın. 

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, kabarana kadar sıcak bir ortamda yaklaşık 30-40 dakika mayalandırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve dilerseniz susam serpin. Önceden 180-190°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok