Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Barbeküde Lezzeti Yakalayın

Barbekünün lider markası Weber Stephen, barbekü tutkunları için geniş ürün yelpazesi sunuyor. Ailenizle ya da yakın arkadaşlarınızla unutul...


Barbekünün lider markası Weber Stephen, barbekü tutkunları için geniş ürün yelpazesi sunuyor. Ailenizle ya da yakın arkadaşlarınızla unutulmaz bir gün yaşayabilmek için Weber uzmanlarının sizler için hazırladığı özel tariflerine bir göz atın.

Barbekü kültürüne yeni bir soluk getiren Weber Stephen, çeşitli alternatifleri bulunan barbeküleriyle sofranızdaki lezzetlerin yanında sohbetlere de ortak oluyor. Barbekü yapmanın keyfini doruk noktasında yaşayacağınız Weber Stephen barbeküleri, sevdiklerinizle bir araya gelmeniz içinde fırsat yaratıyor.

Weber Stephen’ın çeşitli barbeküleriyle, yiyecekleriniz tüm lezzetiyle pişerken ızgara başında yapacağınız sohbetler ile keyifli zaman geçirebilirsiniz. Weber Stephen, barbekü keyfinizi kömürlü, gazlı ve elektrikli barbeküleriyle her koşulda yaşamanıza imkan sağlayacak.

Uzmanından Salamlı ve Limonlu Sirke Soslu Yeşil Kuşkonmaz
Malzemeler (4 Kişilik)
Sirke Sosu İçin;
2 YK Elma sirkesi
1 YK ince doğranmış arpacık soğan
2 ÇK ince rendelenmiş limon kabuğu
1 ÇK Dijon hardal
4 YK Zeytinyağı
¼ ÇK Kaba deniz tuzu
¼ ÇK taze öğütülmüş karabiber
750 gr yeşil kuşkonmaz
½ ÇK Kaba deniz tuzu
4 ince dilim Prosciutto ( havada kurutulmuş İtalyan Salamı)

Hazırlanışı
Izgarayı doğrudan orta ısıya hazırlayın. Sirke, arpacık soğan, limon kabuğu ve hardalı ufak bir kapta çırpma teli ile çırpın. Sirke karışımı kıvam alana kadar yağ katın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kuşkonmaz çubuklarının sert uçlarını temizleyin. Arzu ederseniz çubukların alt kısmını kuşkonmaz bıçağı ile soyun. Kuşkonmaz çubuklarını büyük bir plaka üzerine hizalayın. Birkaç yemek kaşığı sirke serpiştirin ve eşit oranda tuzlayın. Izgarayı fırça ile temizleyin. Kuşkonmaz ve salamı doğrudan orta ısı üzerinde kapak kapalı konumda yumuşayıncaya ve salam çıtırlaşıncaya kadar ızgara edin. Bir veya iki kez çevirin. Kuşkonmaz 6-8 dakika salam 1-2 dakika gerektirir. Kuşkonmazı servis tabağına koyun ve sirke sosunu bir kaşıkla üzerine yayın. Kıtır salamları ufalayın ve üzerine serpin.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok