Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Sağlık İksiri Maya

Yuva Danışmanı Uzman Diyetisyen Banu Topalakçı, ekmek, çörek, börek gibi hamur işlerini kabartmak ve bunlara lezzet katmak için kullandığımı...


Yuva Danışmanı Uzman Diyetisyen Banu Topalakçı, ekmek, çörek, börek gibi hamur işlerini kabartmak ve bunlara lezzet katmak için kullandığımız mayanın aynı zamanda eşsiz bir sağlık iksiri olduğunu söylüyor.

Mayanın sadece hamurişlerinde katkı maddesi olarak düşünülmeyip, normal öğünlerde de tüketilmesi gerektiği yönünde uyarı yapan Diyetisyen Banu Topalakçı “ Dengeli beslenerek mayanın zengin içeriğinden olabildiğince yararlanılabilir. Örneğin kahvaltı ya da ikindi öğünlerinde ılık süte ilave edilerek içilebilir. Öğle ya da akşam öğünlerinde salata veya mezelere eklenerek yenilebilir. Hatta meyve sularına karıştırılabilir. “ diyor.

Bağışıklık sistemini destekleyen ve aynı zamanda bağırsaklardaki yararlı bakterileri de güçlendirdiğini belirten Banu Topalakçı’ya göre maya, sindirim sisteminin işlevine de yardımcı olarak öğünlerimize hem lezzet ve hemde sağlıklı katıyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok