Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Menünüzde zarafet ve sağlık var

Sofralarda şıklıkla yetinmeyip sağlığına da özen gösterenler en doğal malzemelerle üretilen porselen ürünlerini tercih ediyor. “Fonksiyonel ...

Sofralarda şıklıkla yetinmeyip sağlığına da özen gösterenler en doğal malzemelerle üretilen porselen ürünlerini tercih ediyor. “Fonksiyonel ürünler, alternatif çözümler fakat her zaman sağlıklı ürünler” anlayışı ile hizmet veren Porselen Sepeti A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Güral, özenle hazırladığınız yemekleri afiyetle yemek, sevdiklerinize gönül rahatlığıyla sunmak ve porselenlerinizi daha uzun süre kullanmak için yapılması gerekenleri paylaştı.

Sofraların şıklık ve zarafet timsali porselen ürünleri, sağlıklı ve hijyenik özelliğiyle de fark yaratıyor. Günümüzde sağlık açısından uygun olup olmadığı tartışılan materyaller ile üretilen birçok ürün kullanıyoruz. Porselen ise, hiç şüphesiz bu tartışmaların uzağında kalıyor. Yüzyıllardır sofralarda kullanılagelen porselen ürünleri, yemeklerimizi lezzetini bozmadan yememizi sağlıyor, bedenimizin hak ettiği tazeliği ve doğallığı sunuyor. Porselensepeti.com da, en hızlı ve pratik biçimde, her biri birbirinden özel porselen ürünlerini, taşıma, kırılma ve yorulma sıkıntısı olmadan kapınıza kadar getiriyor.

“Fonksiyonel ürünler, alternatif çözümler fakat her zaman sağlıklı ürünler” anlayışı ile hizmet veren Porselen Sepeti A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Güral, porselen ürünlerin daha uzun ömürlü olması ve hep sağlıklı kalması için dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. Bu tüyolar sayesinde özenle hazırladığınız yemekleri afiyetle yiyebilir, sevdiklerinize gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz.

Sır çatlakları ve çizilmelere dikkat edin
Eğer bir porselen ürününün üstünde sır çatlağı varsa ya da kenarı kırıksa o ürünü kullanmamanız gerekiyor. Çünkü bu sır çatlakları zamanla bakteri yuvası haline gelerek sağlıklı bir ürün olan porselenin birden sağlığı tehdit eder hale gelmesine neden oluyor.

Kalitesi kanıtlanmış markaları tercih edin
Tüketicilerin alışveriş seçimlerinde dikkat etmesi gereken en önemli nokta, üreticisi ve markası belli olan, kalite standartlarından taviz vermeyen kurumları tercih etmeleri. Kütahya Porselen, Mitterteich Porselen gibi sert porselen üreten markalar, 1400 derece gibi yüksek derecelerde pişirim yaptıkları için yumuşak porselen ve diğer seramik sofra eşyalarına göre çizilmeye karşı çok daha dayanıklıdır. Ayrıca termal şok dayanımının yüksek olması sebebi ile ürünlerde tüm zor kullanım şartlarında dahi çatlak oluşmazlar.

Porselen Sepeti A.Ş. Yön. Kurulu Bşk.
Gülden Güral
Ani ısı değişimlerine maruz bırakmayın
Porselenlerinizi derin dondurucularda güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta, derin dondurucudan çıkarılan porselenin hemen fırına konulmamasıdır. Ani ısı değişikliği ile porselenleriniz kırılabilir. Porselenler direkt ateşe de dayanıklı değildir. Direkt alev ile temas eden porselenler çatlar.

Pişirme araçları olarak porflame ürünlerini tercih edin
Ancak porflame gibi yeni teknoloji ile üretilen ve kullanım talimatlarında ateşe dayanıklı olduğu ifade edilen ürünleri ocakta rahatlıkla kullanabilirsiniz. Porflame ürün gamlarında tencerelerden sahanlara, tavalardan cezvelere kadar birçok pratik parça bulmak mümkündür. Fakat bu ürünleri içleri boşken ocağa koymamaya ve kısık ateşte kullanmaya özen göstermelisiniz.

Yıkama yöntemlerinizi gözden geçirin
Porselenlerinizi sert temizlik malzemeleri ile ovularak temizlememeli, likit veya krem temizlik maddeleri kullanmalısınız. Mutlaka bol su ile durulamalı ve kurutmalısınız. Sır içi dekorlu porselenlerinizi bulaşık makinesinde rahatlıkla yıkayabilirsiniz, renklerinde ve dekorlarında solma olmaz. Ancak sır üstü dekorlanmış altın ve platini olan ürünlerin, elde yıkanmasını tavsiye ediyoruz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe