Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Philips ile Sağlıklı Ramazan Sofraları

Philips'in yemek yeme ve pişirme alışkanlıkları araştırmasına göre, Ramazan ayında yemekler eş, dost, aile ve akrabalarla yeniyor. Sofra...


Philips'in yemek yeme ve pişirme alışkanlıkları araştırmasına göre, Ramazan ayında yemekler eş, dost, aile ve akrabalarla yeniyor. Sofraların en popüler yiyeceği pide olurken içecek olarak en çok çay tüketiliyor. Ramazan'da hayatı kolaylaştıran mutfak aletlerini ise Philips öneriyor...

Philips’in Ramazan ayına özel araştırması, Türkiye'deki yemek yeme ve pişirme alışkanlıklarını ortaya koyuyor. Araştırma, özellikle iftar ve sahur sofralarında önem verilen unsurlara ve tüketilen yiyeceklere dikkat çekiyor.

Araştırmaya göre, Ramazan ayında çekirdek aileler geniş ailelere dönüşüyor. Eş, dost ve akrabalarla daha çok vakit geçiriliyor. Araştırmaya göre birlikte ve kalabalık yemek yeme oranı yüzde 64.
Tabii mutfakta vakit geçirme oranları da bu paralelde artıyor. Araştırmaya katılanların 1/3'ü diğer aylarla karşılaştırıldığında Ramazan'da mutfakta daha çok zaman harcadıklarını aktarıyor. Ayrıca bu ay süresince sağlıklı ve daha fazla yemek pişirmek de araştırmaya katılanların dikkat çektiği ve zorlandığı unsurlar arasında yer alıyor.

Pide ve çay Ramazan'ın gözdeleri
Ramazan ayında eş, dost, akraba bir araya gelince masada vakit geçirme oranı yükseliyor ve çok daha fazla yemek yeniyor. Araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 84'ü ay boyunca kilo almamaya özen gösteriyor ve yine katılımcıların yüzde 84'ü sağlıklı yemekler pişirmeye özen gösteriyor.

Araştırmaya göre, Ramazan ayında en çok pide (yüzde 26) tüketiliyor. Yaprak sarma (yüzde 17), çorba (yüzde 14), güllaç (yüzde 12) ve börek (yüzde 5) de en çok tercih edilen yemekler arasında yer alıyor. Çay ise yüzde 31 ile Ramazan ayında en çok tercih edilen içecek...

Diğer taraftan Ramazan ayında kızartma da daha çok tercih ediliyor ve katılımcıların yüzde 54'ü fritözün sağlıklı olduğunu belirtiyor. Katılımcıların yüzde 53'ü diğer aylarla kıyaslandığında daha fazla yemek yiyor, yüzde 48’i ise haftada en az bir kez dışarıdan satın alınan hazır yiyecekler tüketiyor.

Meyve ve sebze sıkacağı Ramazan'da hayatı kolaylaştırıyor
Araştırmaya göre, meyve ve sebze sıkacakları yüzde 63 ile en çok tercih edilen mutfak ürünlerinden. Ramazan’da vitamin deposu meyve suları için, temizliği sadece 1 dakika süren ve tek seferde 2 litreye kadar meyve suyu elde edebilen Philips Viva Katı Meyve-Sebze Sıkacağı yeterli. Güçlü motoru sayesinde meyveleri son damlasına kadar sıkan Philips Viva, ekstra geniş besleme borusu ile meyveleri kesmeye gerek kalmadan bütün olarak alabiliyor. Philips Viva Katı Meyve-Sebze Sıkacağı, sıkılan sebzelerin posalarını tek bir yerde biriktiriyor ve QUICKClean teknolojisi sayesinde 1 dakikada kolaylıkla temizlenebiliyor. İhtiyacınız olan tüm günlük vitaminleri tüketmenize yardımcı olan Philips Viva Katı Meyve-Sebze Sıkacağı’nın, tüm parçaları kolay sökülüp takılabiliyor ve bulaşık makinesinde yıkanabiliyor. Minimum zahmet ile maksimum meyve suyu elde edeceğiniz Philips Viva HR1864/00, 369,90 TL’den satışa sunuluyor.

Philips Airfryer
Börek, mantı, şerbetli tatlılar ve bol yağlı pirinç yemekleri iftar için en popüler seçenekler. Araştırmaya katılanların yüzde 17’si Ramazan ayında daha çok kızartma yediğini belirtiyor. Philips Airfryer ise lezzet dolu bu yemekleri çok az ya da hiç yağ kullanmadan, normal bir kızartıcıdan yüzde 80 daha az yağla yapabiliyor. Aynı zamanda Rapid Air Technology sayesinde çok lezzetli ızgara, rosto ve karamelize içerikleri de sağlıklı pişirebiliyor. Philips Airfryer, 0,8 kg kapasitesi ile kalabalık misafirlerinizi ağırlamak için ideal! Philips Airfryer’ın satış fiyatı; 529,90 TL

Philips Çorba Ustası
Araştırmaya göre, iftar sofralarında oruç açmak için ilk olarak çorba tercih ediliyor (yüzde 84). Philips Çorba Ustası ile çeşitli süzme ve taneli çorbaları, komposto ve smoothie gibi lezzetleri yalnızca birkaç dakikada hazırlamak mümkün. Farklı tarifler için 5 ayrı programı olan Philips Çorba Ustası’yla çorbanızı yaklaşık 20 dakikada hazırlayıp, 40 dakika da sıcak ve servise hazır tutabiliyorsunuz. Mükemmel doğrama ve karıştırma için çift bıçaklı blender ve çok güçlü motorun yanı sıra 1,2 litrelik paslanmaz çelik haznesi olan Philips Çorba Ustası’yla 4-6 kişilik çorbalar pişirmek mümkün. Philips Çorba Ustası’nı temizlemek de çok kolay. Philips Çorba Ustası, 299,90 TL’den satışa sunuluyor.

Philips Çay Ustası
Ramazan ayının en çok tercih edilen içeceği çay ise Philips Çay Ustası ile anında hazır. Kolay temizlenen filtreye sahip Philips Çay Ustası, AutoKeepWarm fonksiyonu ile de çayı sıcak tutuyor, çayı kontrol etme zahmetini ortadan kaldırıyor. 1700 Watt Philips Çay Ustası’nın, 1.9 litrelik geniş su ısıtıcısı bölümü bulunuyor. Özel tasarımıyla ve siyah rengiyle iftar sonrası çay keyfini tamamlayacak Philips Çay Ustası HD7301; 169,9 TL’den satışa sunuluyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe