Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Türkiye’nin helal gıda belgesi alan ilk ekmek fabrikası

Türkiye’de ekmeğin kalitesini artırmak ve sağlıklı ekmek üretmek misyonuyla yola çıkan Doygun Ekmek’in bu alandaki en önemli adımlarından bi...

Türkiye’de ekmeğin kalitesini artırmak ve sağlıklı ekmek üretmek misyonuyla yola çıkan Doygun Ekmek’in bu alandaki en önemli adımlarından biri de paketli ekmekte Helal Gıda Belgesi’ne sahip ilk ekmek markası olması. Hayvansal katkı maddesi içermeyen, tamamen bitkisel içerikli ve GDO’suz (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) ekmekleri hijyen şartlarına uygun olarak üreten Doygun Ekmek, tüm bu özellikleri ile Helal Gıda Belgesi’nin de sahibi.

Helal Gıda Belgesi için ürün sağlık ve temizlik şartlarına uygun olmalı
Bir firmanın Helal Gıda Belgesi alabilmesi için ürünün hammaddeden başlayarak mamul madde aşamasına kadar bütün proseslerinin, paketleme malzemelerinin ve katkı maddeleri de dahil ürün bileşiminde bulunan bütün maddelerin; menşei, temin biçimi ve temin kaynağı bakımından İslami kriterlere ve insani gereklere uygun olması gerekiyor. Ayrıca ürün bileşiminde yer alan bütün unsurlarda ve ürün bileşimindeki her bir unsurun üründe bir araya gelmesiyle oluşabilecek etkilerde de sağlık ve temizlik şartlarının beslenme bakımından uygun vasıfları taşıması şart koşuluyor.

Denetimler helal bilginin eğitimini almış personeller tarafından yapılıyor
Helal Gıda Belgesi; tüketici güveni, ihracat ve rekabet ile kalite gibi konularda büyük yararlar sağlıyor. Çünkü bu belge; ürünlerin, katkı maddelerinin, hazırlama ve işleme yöntemlerinin, temizlik ve sağlık şartlarının, bilirkişi tarafından katı güvenlik kuralları içinde denetlenmesi anlamına geliyor. Helal Gıda denetimi, yeni teknolojiler ile yeni katkı maddelerine adaptasyonu seri bir şekilde takip edebilen, helal bilginin eğitimini almış personeller tarafından yapılıyor.

Ar-Ge yatırımına önem veren Doygun sektörde ilkleriyle dikkat çekiyor
Ar-Ge laboratuvarlarındaki mühendisleriyle kaliteli ve sağlıklı bir ekmek üretmek için aylarca testler ve üretimler yapan Doygun’un perakendede 20 farklı ekmek çeşidi bulunuyor. Doygun Ekmek, Helal Gıda Belgesi’nin yanında kağıt ambalajlı katkısız tam buğday ve tam çavdar ekmeğinin Türkiye’deki ilk üreticisi, tam buğday ekmeğinin isim babası, vitamin ilaveli light ekmek ve gözeneksiz tost ekmeğini de piyasaya ilk sunan firma olarak öne çıkıyor. Türkiye’nin en modern ekmek ve unlu mamul üretim tesislerinden birine sahip olan Doygun Ekmek, İstanbul’un Esenyurt ilçesinde 18 bin 500 metrekarelik alana kurulu tesisinde dünya standartlarında, el değmeden üretim yapıyor ve ürünleri ISS, Nanolab, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve Tarım Bakanlığı tarafından denetleniyor.

Doygun, tam buğdaylı unlu mamuller sektörünü geliştirmek için çalışıyor
Türk Diabet ve Obezite Vakfı, Türkiye Diyetisyenler Derneği ve Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile ortak çalışmalarda bulunan Doygun Ekmek, kuruluşundan bugüne sağlık ve hijyen koşullarında yeni ürünler geliştirmek, standartları belirlemek, ekmek ve tam buğdaydan üretilmiş unlu mamuller sektörünü geliştirmek için çalışıyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok