Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Maille hardalları ile geleneksel Türk mutfağında farkı yaşayın

Türk mutfağının ünlü şefi Murat Bozok’un tarifi ile Maille hardallarıyla fark yaratan dokunuşlar... Maille hardalları, tüm dünyada yemekleri...


Türk mutfağının ünlü şefi Murat Bozok’un tarifi ile Maille hardallarıyla fark yaratan dokunuşlar...

Maille hardalları, tüm dünyada yemeklerin vazgeçilmez lezzeti olduğu gibi geleneksel Türk yemeklerine de çok yakışıyor. Osmanlı mutfağının mirasçısı olan Türk mutfağının lezzet kültürüne yakın olan Maille hardalları, hem geleneksel tariflere çok uyum sağlıyor, hem de modern bir dokunuş sunuyor.

Yaklaşık 300 yıllık geçmişi olan Maille hardalları, lezzet bakımından birbiriyle yarışan ürün çeşitleri ile tüm dünyada özenle hazırlanan yemeklerin favori sosu olarak tercih ediliyor. Çeşitliliği ve yöresel lezzetleri ile dünyanın en zengin mutfakları arasında gösterilen, baharat kullanımı yoğun olan Türk mutfağına ise hardal çok yakışan bir lezzet oluyor.

Dünyada ve Türkiye’de bir çok ünlü şefin mutfaktaki sırrı olan Maille hardalları ile tüm yemeklerinize bir şef eli değdirmeniz mümkün. Türk mutfağının saymakla bitmez geleneksel et yemekleri, birbirinden lezzetli mezeler, vazgeçilmez hamur işleri ve hatta karşı konulmaz tatlılarında bile Maille hardal çeşitleriyle fark yaratabilirsiniz. Türk mutfağında çokça kullanılan baharat çeşitlerine, Maille hardal ile yenilik katabilirsiniz.
İşte size Türk mutfağının ünlü şefi Murat Bozok’un tarifi ile aslında çok pratik olan ve sevdiğimiz klasik mücvere Maille hardallarıyla fark yaratan bir dokunuş;

MAILLE DİJON HARDALLI MÜCVER VE TANE HARDALLI DİPPİNG SOS
(4 kişilik)
İçindekiler
2 adet kabak
¼ bağ maydanoz
¼ bağ dereotu
3-4 sap yeşil soğan
1 adet orta boy yumurta
2 yemek kaşığı un
50 gr beyaz peynir
25 gr Maille Dijon Hardal
Tuz ve karabiber
Kızartmak için sıvıyağ

Sos için;
75 gr mayonez
40 gr Maille Tane Hardal
20 gr toz köri

Hazırlanışı
Kabaklar rendeden geçilir, suları iki el arasında sıkıştırılarak sıkılır. Maydanoz, dereotu, taze soğan yıkanır ince ince kıyılır. Bütün malzemeler birbirine karıştırılır. Kaşık yardımı ile kızgın sıvı yağın içerisine küçük parçalar halinde bırakılır, arada ters düz ederek pişirilip peçete üzerine alınır.

Diping Sosun Hazırlanışı;
Verilen bütün malzemeler, çırpma teli yardımı ile karıştırılır. Sıcak olarak servis edilen mücver ile birlikte sunulur.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok