Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Da Mario, sizi İtalya’nın Marche bölgesine götürüyor

İtalyan lezzetleri sevenlerin değişmez adresi Da Mario’nun yeni bölgesel menüsünde, İtalya’nın Marche yöresine ait lezzetler yer alıyor. Dün...

İtalyan lezzetleri sevenlerin değişmez adresi Da Mario’nun yeni bölgesel menüsünde, İtalya’nın Marche yöresine ait lezzetler yer alıyor. Dünyaca ünlü beyaz trüf mantarının yetiştirildiği ikinci bölge olan Marche, lezzetli lazanya ve karidesiyle de meşhur.

Her mevsim değişen menüsünün yanı sıra iki ayda bir İtalya’nın farklı bölgelerinden yerel lezzetleri misafirleriyle buluşturan Da Mario, Ekim ve Kasım ayları boyunca Marche bölgesindeki leziz tatları misafirlerine sunacak.

İtalya’nın Marche bölgesine özgü lezzetleri “Sapori Delle Marche” adlı menüde toplayan Da Mario, en taze ve en kaliteli ürünleri kullanarak ağızlarda enfes tatlar bırakacak yemekler hazırladı. İtalya’nın merkezinde yer alan Marche bölgesi, dünyaca ünlü beyaz trüf mantarlarını yetiştiren ikinci bölge olma özelliğini taşıyor. Trüf mantarı ile hazırlanan yiyecekleriyle ünlü olmakla birlikte, bölge aynı zamanda marine edilmiş kuzu eti ve ızgara biftek gibi et yemekleri ile de nam salmış durumda. Balık türünün oldukça zengin olduğu Marche bölgesi aynı zamanda porcini mantarıyla da iddialı.

Da Mario’nun misafirleri için özel olarak hazırladığı “Sapori Delle Marche” menüsünde, bölgenin yetiştirdiği tarım ürünlerinden olan mercimeğe, kabak, havuç ve pecorino peynirli mus ile sunulan “mercimek salatası”nda yer verildi. Menüde deniz ürünü olarak ise “çıtır enginar ile karides ve ıstakoz çiğ domates fondü” ve “Odun ateşinde rezene ile fırında pişmiş kalkan” lezzetleri misafirlere sunuluyor.

Marche menüsünde ön plana çıkan diğer lezzetler ise; uykuluk ve siyah trüf ile lezzetlendirilen tipik “et lazanya” ve porcini mantar, kereviz püresi, siyah yaz trüfü ile sunulan “Izgara dana eti filetosu” gibi et severleri memnun edecek tatlar bulunuyor.

Da Mario, misafirleri için büyük bir özenle oluşturduğu “Sapori Delle Marche” menüsünde tatlı olarak, kızarmış muhallebi ile servis edilen “Şeftalili Bavyera tatlısı” sunuluyor.

Da Mario, Etiler ve Kalamış’taki restoranlarıyla misafirlerine hizmet vermeye devam ediyor. Da Mario, menüsündeki klasik ve bölgesel lezzetlerin yanı sıra zengin şarap menüsü ile de göz dolduruyor ve gerçek İtalyan lezzeti tutkunlarının vazgeçilmez durağı oluyor.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe