Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Hamburgerin içindeki gizli kahraman ‘peynir’

İki dilim yuvarlak ekmeğin arasındaki alevde ızgara edilmiş tombul köftenin, hafif erimiş peynirle birleştiği anda damakta bıraktığı hazzı k...

İki dilim yuvarlak ekmeğin arasındaki alevde ızgara edilmiş tombul köftenin, hafif erimiş peynirle birleştiği anda damakta bıraktığı hazzı kim inkar edebilir? Orijinal burger lezzetinin temsilcisi Carl’s Jr.’ın tadına doyulmaz özel peynirli burgerleri, yiyenleri lezzetin doruklarına ulaştırıyor

Mükemmel bir hamburger yapmanın sırrı, en iyi ve taze malzemeleri kullanmaktan geçer. Alevde ızgara edilen enfes hamburger köftesi, yemyeşil marul, turşu, dalından yeni koparılmış kadar taze domates dilimleri ve bir de kaliteli peynir kullanıldı mı, hamburgerden alınan o ilk ısırığın verdiği lezzetin hazzı tarif edilemez. Dünyanın en sevilen yiyeceklerinden hamburgerin içindeki gizli kahramandır peynir... Ancak hamburgere en çok yakışacak kaliteli peyniri seçmek ve lezzeti ikiye katlayacak peynir miktarını ayarlamak maharet ister. Kaliforniyalı hamburger zinciri Carl’s Jr., burgerlere en çok yakışan peynir çeşitleri olan Cheddar, Swiss Cheese ve Rokfor’la harikalar yaratıyor.

Hamburgerin en eski dostu: Cheddar peyniri
Cheddar peyniri, dünyanın en çok tüketilen peynir çeşidi. Genellikle inek sütünden üretilen peynirin adı, İngiltere’nin Cheddar kasabasından geliyor. En az 1 yıl bekletilerek kullanılması makbul olan Cheddar peyniri hem tavuk hem de kırmızı etle hazırlanan burgerlerin lezzetini ikiye katlıyor. Doyurucu ve bol malzemeli burgerleri damaklarda iz bırakan Carl’s Jr.’ın, Cheddar ve Swiss Cheese ile hazırlanan tam 11 çeşit burgeri mevcut.

Carl’s Jr.’ın menüsündeki en çok sevilen tatlardan biri olan Portobello Mantarlı Burger, alevde ızgara edilmiş yüzde 100 dana etinden burger köftesi, Swiss Cheese, Portobello mantarı ve sosu, soğan, domates ve marulla hazırlanıyor. Ayrıca burger köftesi, füme et, soğan halkaları, Cheddar peyniri, Barbekü sos ile hazırlanan Western BBQ Burger’i ve burger köftesi, kavrulmuş et, soğan halkaları, Cheddar peyniri ve Barbekü sos içeren Memphis BBQ Burger’i de bir deneyen bir daha unutamıyor.

Rokfor peyniri ile gurme tat, güçlü aroma
Güney Fransa'nın Roquefort kasabasında üretildiği için Rokfor adını alan peynir, gurme tat arayanların vazgeçemediği özel aromasıyla hamburgere de bambaşka bir yorum katıyor. Carl’s Jr.’ın en özel lezzetlerinden biri olan SteakHouse Burger’de Rokfor peyniri kullanılıyor. İçinde yüzde 100 dana etinden köfte, Swiss Cheese, soğan halkaları, marul ve domates de bulunan bu eşsiz burger, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en çok tercih edilen lezzetler arasında yer alıyor.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok