Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Her mutfağa bir Samantha lazım!

Türkiye’de uzunca bir dönem televizyon izleyicisinin gönlünde taht kuran “tatlı cadı” Samantha’nın meşhur burun hareketini bilmeyen yoktur. ...

Türkiye’de uzunca bir dönem televizyon izleyicisinin gönlünde taht kuran “tatlı cadı” Samantha’nın meşhur burun hareketini bilmeyen yoktur. Tek bir burun oynatmayla bütün evi “ışık hızıyla” pırıl pırıl yapan Samantha’nın sihirli dokunuşları, günümüzde internet sayesinde “bir tıkla” halledilen işlere dönüştü.

İnternet üzerinden temizlik hizmeti sunan temizlikyolda.com, bu bağlamda özellikle çalışan kadınların en büyük yardımcısı olma konusunda bir hayli iddialı. Ev temizliğinden ofis temizliğine dek her türlü temizlik firmasını bir arada sunan platform, aynı zamanda kolay temizliğin tüyolarını da kullanıcılarıyla paylaşıyor. Mesela mutfakta bir Samantha'ya dönüşmek istiyorsanız, temizlikyolda.com’un şu önerilerine bir göz atmanızda fayda var:

*Teflon tavada oluşan lekeleri çıkarmak için bir su bardağı suya iki çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın. Sirkeli ve karbonatlı suyu tavanın içine döküp 10 dakika kaynatın.

*Eğer özene bezene hazırladığınız yemeğin dibi tutarsa, sakın çöpe atmayın. Lavabonun içini soğuk suyla doldurun. Sıcak tencereyi, kapağını açmadan suya koyup 15 dakika bekletin. Daha sonra yemeği başka bir tencereye alın. Soğuk su yemeğin yanık tadını alacaktır.

*Çaydanlığın içinde biriken kireç tortusunun temizlenmesini istiyorsanız, 15 dakika kadar sirkeyle kaynatın ya da kabın içinde yumurta kabuklarını bir süre bırakın.

*Fırın ızgaralarını, özellikle de et piştikten sonra temizlemekte zorlanabilirsiniz. Üstelik çabucak kuruyan lekeleri ne kadar sıcak su altında tutarsanız tutun çıkmayabilir. Bu durumda sünger taşıyla ızgarayı iyice ovun.

* Yemeği ocakta unutup tencerenin dibini yaktığınız zamanlar olmuştur. Bir miktar kabartma tozunu ya da otomatik çamaşır makinesi deterjanını suyla karıştırıp hamur yapın. Bu hamuru tencerenin yanan kısmına sürün ve bir gece bu şekilde bekletin. Sonra da iyice durulayın.

*Kızartma yaptığınız yağı tekrar kullanmak istediğinizde, kaptaki kırıntılar sizi rahatsız edebilir. Yeni bir naylon çoraptan keseceğiniz parçayı filtre olarak kullanın. Yağı, filtrenin üzerinden bir başka kaba dökün.

*Mutfakların vazgeçilmez yardımcılarından blendırları temizlemek epey yorucu. Fakat pratik bir yolla blendırı çok kolay temizleyebilirsiniz. Bunun için, blendırın yarısına kadar ılık su doldurun ve çalıştırın. İçindeki tüm lekelerin çıktığını göreceksiniz.

*Konserve açacakları çok uzun süre kullanılmadığında paslanır ve işlevini yerine getiremez. Bu durumda hemen bir yenisini almak yerine, bir gece boyunca sıvı yağda bekletin. Ertesi gün açacaktaki pasın gittiğini ve eskisi gibi kolayca konservelerinizi açtığını göreceksiniz.

*Cam fırın kaplarının temizlenmesi güçtür. Camların pırıl pırıl olması için, bir miktar kabartma tozunu suyla hamur yapıp kaba yayın. Bir müddet bekleyip yıkayın.

*Zeytinyağı şişesini ne kadar yıkarsanız yıkayın, bir türlü temizleyememekten şikâyetçiyseniz işte size pratik bir yol. Zeytinyağı şişesinin içine soğuk su ve kalın tuz ilave edin. Sonra iyice çalkalayın. Ardından tekrar soğuk suyla bol bol yıkayın.

*Kahve değirmeninizde başka şeyler çektiğiniz zaman genelde çekilen şeylerin kokusu kalır ve bu koku çektiğiniz kahveye sinebilir. Kokuyu çıkarmak için bayat ekmeği parçalayarak ayırın ve kahve değirmeninde çekin.

*Bakır kapların lekelerini çıkarmak için uzun uzun uğraşmanıza gerek yok. Bir litrelik su şişesini sıcak sirkeyle doldurun. İçine üç yemek kaşığı tuz atıp iyice çalkalayın. Sonra bu karışımı bakır kapların üzerine serpin, kısa bir süre beklettikten sonra temiz bir bezle silin.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe