Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Kerevizin Kökü de Sapı da Çok Sağlıklı

Kerevizin sağlığımıza pek çok faydası var. Bunların en başında, kanın pıhtılaşmasında önemli yere sahip olan K vitamininin güçlü bir kaynağı...

Kerevizin sağlığımıza pek çok faydası var. Bunların en başında, kanın pıhtılaşmasında önemli yere sahip olan K vitamininin güçlü bir kaynağı olması geliyor. 

K vitamin ile birlikte yüksek oranda A vitamini, fosfor ve potasyum barındıran kereviz, daha az miktarlarda da B ve C vitamini, diğer mineralleri içeriyor.

Kansere Karşı Kereviz

Kerevizin kökü ve sapının da çok sağlıklı olduğunu söyleyen beslenme uzmanı İpek Ağaca'nın verdiği bilgilere göre, kereviz, içerdiği yüksek antioksidan etkiye sahip flavonoidler sayesinde, kanser hücrelerinin çoğalmasını engellemeye yardımcı oluyor. Beyaz renkte bir sebze olması, liforanının yüksek olması, vitamin veminerallerden zengin olması bakımından kansere karşı koruyucu olan kereviz, detoks etkisine de sahip.

Kabızlığa ve Hipertansiyona Karşı Kereviz Sapı!

Suda çözünür posa bakımından zengin bir besin olan kereviz, sindirim sisteminin düzenli çalışmasında da kolaylık sağlıyor. Bunun için tek yapmamız gereken 1 adet kereviz sapını yoğurdumuza, salatalara vey ayemeklerimize ilave etmek... Ayrıca kereviz sapı da tansiyonu düşürmeye yardımcı oluyor.

Kereviz Ye, İdeal Kilonu Koru

Kereviz, düşük kalori içeren bir sebze. 100 gr kereviz sadece 16 kalori enerji veriyor. Kerevizin etli veya zeytinyağlı yemeğini tercih edebileceğiniz gibi, çiğ şekilde rendeleyip bol yoğurt ve bir kaşık zeytinyağı ile karıştırarak salata olarak da afiyetle tüketebilirsiniz.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok