Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

‘Sağlıklı Kantin’ ile sağlıksız beslenmeye son

“Sağlıklı Kantin” uygulamasıyla beraber artık çocukların beden ve zihin gelişiminde hayati öneme sahip kalsiyum içerikli peynir, süt ve yumu...

“Sağlıklı Kantin” uygulamasıyla beraber artık çocukların beden ve zihin gelişiminde hayati öneme sahip kalsiyum içerikli peynir, süt ve yumurta gibi besleyici ürünler kantinlere giriyor, sağlıksız ürünlerin satışı ise yasaklanıyor. 

Muratbey’in Sağlıklı Beslenme Uzmanları da uygulamayı destekleyerek, “Artık ileride daha az obez, kalp ve tansiyon hastası çocuklar göreceğiz. Peynir tüketimi ile çocukların derslerdeki başarısı da artacak” dedi.

Çocukların beslenmesini olumsuz etkileyen sağlıksız kantin ürünleri için Sağlık Bakanlığı harekete geçerek ‘Sağlıklı Kantin’ uygulamasını hayata geçirdi. Bu uygulamayla bakanlık, kantinlerdeki sağlıksız ürünlerin kaldırılmasını ve yerine yumurta, süt, peynir gibi besleyici ürünlerin getirilmesini önermişti.

Muratbey peynirlerinin sağlıklı beslenme uzmanları okul çağı çocuklarında artan enerji ve kalsiyum ihtiyacı için çocukların günde 2-3 su bardağı süt, yoğurt ve atıştırmalık olarak peynir tüketmelerinin oldukça önemli olduğunu belirtti.

Sağlıklı beslenme uzmanları ‘Sağlıklı Kantin’i destekliyor
Peynirin zeka gelişimindeki öneminin tartışmasız olduğunu belirten Muratbey peynirlerinin sağlıklı beslenme uzmanları bu nedenle çocukların kahvaltı saatini keyfe dönüştürecek, vitamin yönünden zengin ve yapısal formuyla da günün her anında atıştırılabilecek formda burgu peynir ürettiklerini belirtti ve ekledi, “Günün her saatinde peynirin atıştırmalık olarak tüketilmesi çok faydalı.

Burgu peynir; az tuzlu oluşu, doğallığı, benzersiz lezzeti ve eğlenceli formuyla da çocukların keyifle tüketecekleri özel bir ürün olarak günün her saati tüketilebileceğinden anne-babalar çocuklarının beslenmelerine gönül rahatlığıyla burgu peyniri koyabilirler.”
Fav ✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok