Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

İstanbul’un en tatlı vapur iskeleleri

İstanbul’un tadına, şehir ve kültür geleceğine öncülük eden Sahi, tablet çikolatalar ile İstanbul Hatıraları'nı yaşatmaya devam ediyor. ...

İstanbul’un tadına, şehir ve kültür geleceğine öncülük eden Sahi, tablet çikolatalar ile İstanbul Hatıraları'nı yaşatmaya devam ediyor. 

İstanbul’un en güzel tarihi vapur iskeleleri Moda, Beşiktaş, Haydarpaşa, Sahi tablet çikolatalarda yolcularını bekliyor.

Kaynağını İstanbul kültüründen alarak özgün tasarımlar yaratan ve geleneksel lezzetleri yorumlayan Sahi, büyük ilgi gören dolmuş tablet çikolatalarının ardından tarihi vapur iskeleleri ile tablet çikolatalarındaki seri devam ediyor. Moda, Beşiktaş, Haydarpaşa iskelelerinin konu edildiği seride her bir tarihi iskele ayrı özel tatlara ulaştırıyor.

İstanbul'un masmavi sularında bembeyaz kuğular gibi süzülen Şehir Hatları vapurlarının geçmişi 19'uncu yüzyıl ortalarına uzanır. 1844'te kurulan Hazine-i Hassa Vapurları İdaresi Sirkeci'den Adalar, Pendik ve Yeşilköy hatlarında Marmara seferlerini başlatır. 1851'de Şirket-i Hayriye'nin Boğaz seferleri başlar. Tüm bu seferler 1945'te Şehir Hatları bünyesinde birleşir. Bu vapur seferleri doğal olarak İstanbul kıyılarında pek çok zarif iskelenin yapılmasına da vesile olmuştur.

Bu döneme ait tarihi iskelelerin en unutulmazlarından 3'ü şimdi 1930'ların Art Deco tarzında ilüstrasyonlarla Sahi tablet çikolataların ambalajları üzerinde yerini aldı. Bu iskeleler 1913'te Şirket-i Hayriye tarafından mimar Ali Talat Bey'e yaptırılan Beşiktaş İskelesi, 1915-1916'da mimar Vedat Tek tarafından Haydarpaşa Garı ile Avrupa Yakası arasında ulaşımı sağlamak üzere yapılan Haydarpaşa İskelesi ve 1916-1917'de yine mimar Vedat Tek tarafından Avrupa Yakası'ndan Pendik'e kadar kıyı boyunca çalışan Plaj Seferleri hattının ilk iskelesi olarak yapılan Moda İskelesi.

Sahi tablet çikolata, tarihi vapur iskeleleri serisinde hem lezzeti hem sanatı hem de tarihi İstanbul tutkunları ile buluşturuyor.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok