Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Soslu döneri çok sevdik

Modern dokunuşları ve özel soslarıyla 150 yıllık geleneksel döner lezzetini alışılmış sınırlarından çıkaran Döner Stop’un mağaza sayısı sade...

Modern dokunuşları ve özel soslarıyla 150 yıllık geleneksel döner lezzetini alışılmış sınırlarından çıkaran Döner Stop’un mağaza sayısı sadece bir yıl içinde 6 şubeye ulaştı. 

Ayda 60 bin ciabatta ekmeğinin yendiği Döner Stop’ta yine ayda 2 ton sos tüketiliyor. Rakamlar gösteriyor ki; yeni bir tat olan soslu dönere olan ilgi önümüzdeki günlerde de artmaya devam edecek.

150 yıl önce kuzu çevirmeyle ortaya çıkan ve zamanla çeşitli baharatlar ve çeşniyle marine edilerek günümüze kadar gelen geleneksel döneri özel soslarla yeniden yorumlayan Döner Stop, ilkini Haziran 2014’te Kavacık’ta açtığı mağazalarının sayısını 6’ya çıkardı. Mağaza sayısındaki hızlı artışta soslu döner tutkunu Döner Stop müdavimlerinin talepleri etkili oldu.

Ayda 2 ton sos tüketiliyor
Döner Stop, misafirlerine bugüne kadar dönerle birlikte hiç düşünülmemiş özel soslarla hazırlanan et ve tavuk döner ile köfte sunuyor. Et döner, Klasik ve Açık Klasik’in yanı sıra, Cheese Klasik, Cheddar Mantarlı, Cafe de Paris ve Jalapeno Biberli soslarıyla harmanlanarak hazırlanıyor. Tavuk döner ve köfte de farklı alternatiflerle servis ediliyor: Tavuk döner için Cafe de Paris, mayonez ve BBQ, köfte için ise yine Cafe de Paris, Jalapeno ve Özel Köfte Sos seçenekleri bulunuyor.
Döner seçenekleri arasında en çok “Cheddar Mantarlı” tercih ediliyor. “Cafe de Paris” ise tercihler içinde ikinci sıraya yerleşiyor. Cheddar ve mantar dahil olmak üzere ayda toplamda 2 ton sosun tüketiliyor oluşu, Türk halkının soslu döneri ne kadar sevdiğini de kanıtlıyor.

60 bin ciabatta ekmeği yeniyor
Özel sosların müdavimlerini yarattığı Döner Stop’ta 6 şubede ayda 60 bin adet ciabatta ekmeği tüketiliyor. Ciabatta’nın açık ara önde olduğu Döner Stop’ta lavaş tüketimi ikinci sırada kalıyor. Yani Türk halkı döneri en çok ekmek arası yemeği seviyor ve sandviç menülere rağbet ediyor. Bu rakamların Eylül ayında yeni açılacak şubelerle birlikte artması bekleniyor.

Dışarıda yenen 20 yemekten biri döner
Türkiye’de ev dışı yemek tüketiminin günlük yaklaşık 20-25 milyon porsiyon olduğunu belirten Döner Stop’un yaratıcısı CZK Lokantacılık İşletmeleri A.Ş Kurucusu Can Köseoğlu, “Araştırmalarımıza göre, bunların içerisinde döner porsiyonlarının oranı yüzde 5 civarında. Yani binlerce seçenek arasında, dışarıda yenen her 20 yemekten 1’i döner.

Bu rakamlar, pazarın hali hazırda ne kadar geniş olduğunu ve Türkiye’de bu lezzete ne kadar düşkün olduğumuzu gösteriyor” diyor. Ancak hijyen ve lezzet standartizasyonu gibi kaygılarla dönerin hem Türkiye’de hem de yurt dışında hak ettiği ilgiyi görmediğini söyleyen Köseoğlu, ”Bizler, farklı soslarımızla hem dönere yeni bir soluk getirdik, hem de sektördeki eksiklikleri görerek tüm süreçlerimizi hijyen, standartizasyon, hizmet kalitesi ve konsept itibariyle en üst seviyede olacak şekilde kurguladık. Bu çabamızın karşılığını çok hızlı şekilde aldık. Döner Stop açıldıktan sonraki 1 yılda, mağaza sayımızı 6’ya çıkardık. Yakın zamanda yapacağımız yeni yatırımlarımızla, pazar payımızı hızla artıracağız” şeklinde konuşuyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe