Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

'Benim Tabağım': Sağlığın Renkleri

Yeni bir öğretim yılının başladığı şu günlerde, okullarda beslenme velilerin en fazla konuştuğu konuların başında geliyor.  Pek çok okula hi...

Yeni bir öğretim yılının başladığı şu günlerde, okullarda beslenme velilerin en fazla konuştuğu konuların başında geliyor. 

Pek çok okula hizmet veren ISS Türkiye, catering hizmeti sağladığı okullarda çocukların sağlıklı ve dengeli beslenmeleri için menülerle ilgili çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmada çocukların beslenme ile ilgili bilinçlenmesi amacıyla ürün grupları renklere göre ayrılıyor ve “Sağlığın Renkleri” kapsamında “Benim Tabağım” konseptiyle öğrencilere sunuluyor.

Yeni öğretim yılının başlamasıyla, velilerin en fazla konuştuğu konuların başında beslenme geliyor. Türkiye çapında pek çok okula catering hizmeti veren ISS Türkiye’nin bünyesinde yer alan ISS Catering, okullara sağlığın renklerini sunuyor. “Benim Tabağım konseptinde ürün grupları; yeşil (sebze), sarı (karbonhidrat), mor (protein), kırmızı (meyve) ve maviden (kalsiyum) oluşuyor. Bu konsept ile gün içerisinde çocukların hangi besin gruplarını ne kadar tüketmesi gerektiği ve okul sonrası evde alması gereken ürün grubunu kolaylıkla anlatıyor. “

ISS Caterıng Hijyen Kalite Departmanı Direktörü Süleyman Çalıkuş: “Benim Tabağım ile vücudun günlük olarak gereksinim duyduğu besinler, yeterli ve dengeli bir şekilde alınmış oluyor. ISS Catering olarak geliştirdiğimiz ‘Benim Tabağım’ projesinden yola çıkarak hazırladığımız menüler, öğrencilerin gün içinde aldıkları vitamin, mineral, protein, karbonhidrat, yağ dengesini sağlamalarına yardımcı oluyor ve sağlıklı bir öğünün nasıl olması gerektiğini de öğretiyor” diyor.

“Benim Tabağım”ın renkleri
ISS Caterıng Hijyen Kalite Departmanı Direktörü Süleyman Çalıkuş “Benim Tabağım’ı 5’e böldük; sebzeler, karbonhidratlar, proteinler, meyveler, süt ve süt ürünleri” diyerek “Benim Tabağım”la ilgili şu bilgileri verdi.

Benim Tabağım’ da,
• Yeşil renk; bağışıklık sistemini güçlendiren ve hastalıklara karşı vücudun direncini koruyan sebzeleri,
• Sarı renk, çocuklarımızın gün içerisinde enerjisinin büyük bir kısmını sağlayan karbonhidratları,
• Mor renk, çocuklarımızın büyüme ve gelişmesinde en önemli rol oynayan proteinleri
• Kırmızı renk, vitamin ve mineral bakımından zengin olan ve çocuklarımızın bağışıklık sistemini güçlendiren meyveleri
• Mavi renkse çocuklarımızın kemiklerinin gelişiminde önemli bir rol oynayan süt ve süt ürünlerini ifade etmektedir.

Süleyman Çalıkuş, “Benim Tabağım” projesinin amacının okullarda sağlıklı ve dengeli beslenme ilkelerine uygun ve çocuklarının keyifle tüketeceği menü ve yemek seçimleri sunmak olduğunu vurguluyor. Yetersiz beslenme sonucu meydana gelebilecek sağlık sorunlarını önlemek ve dengeli beslenme ile çocukların okul hayatındaki başarısına katkıda bulunmanın başlıca hedefleri olduğunu belirten Süleyman Çalıkuş, “Çocuklarımızı, velilerimizi, okul yönetimi ve çalışanlarımızı aynı ilkeler doğrultusunda bilgilendirerek, sağlık için beslenme etrafında buluşulan ortak bir iletişim platformu oluşturmak da istiyoruz” diyor.

Lise ve ilkokul için ayrı menüler hazırladıklarını vurgulayan Süleyman Çalıkuş, “Özellikle belirli yaş altındaki çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi ilerleyen zamanlar için onların hayatında önemli bir yere sahip olmaktadır. Çocukların çok tercih etmediği pırasa, bezelye, kabak gibi sebzelere yapılan ufak dokunuşlar ile severek tüketecekleri ürünler haline getirmekteyiz” diyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe