Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Yeni Siemens buzdolabı artık 54 litre daha geniş

“Gelecek evinizde” yaklaşımıyla ileri teknoloji ürünleri evlerle buluşturan Siemens Ev Aletleri Türkiye’de tüketicilerin beklentileri doğrul...

“Gelecek evinizde” yaklaşımıyla ileri teknoloji ürünleri evlerle buluşturan Siemens Ev Aletleri Türkiye’de tüketicilerin beklentileri doğrultusunda standart mutfaklara sığabilen ve 559 litre hacim sunan yeni soğutucusu IQ500 serisini geliştirdi. Lansmanı dünyada ilk kez Türkiye’de yapılan bu ürün daha sonra dünya pazarlarına sunulacak.

Önceki modellerden tam 54 litre daha fazla yerleştirme alanına sahip IQ500 noFrost soğutucular, çabuk bozulmaya yüz tutan et, balık, sebze-meyve gibi gıdaları 2 kata kadar daha uzun süre taze tutarak, tüketicinin buzdolabı kullanım alışkanlıklarına eksiksiz cevap veriyor. Tezgahta daha fazla yer kaplamayan ama iç hacmi daha geniş yeni soğutucu daha fazla tencereye yer açarken, örneğin meyve sebze bölümüne 20 kavun sığdırılabiliyor.

İleri teknolojiyi daha fazla kolaylık ve konfor için hayata kazandırmaya önem veren Siemens Ev Aletleri, eni aynı kalmasına rağmen sınırları zorlayan geniş hacimli yeni no frost buzdolabı serisi IQ500’ü tüketiciyle buluşturdu. Siemens Ev Aletleri, Türkiye’deki kullanıcıların beklentisi doğrultusunda, ileri teknoloji ve tasarımdaki üstünlüğüne yepyeni bir boyut kazandırarak geliştirdiği yeni IQ500 serisi soğutucunun genişliği sabit tutarak iç tarafına tam 54 litrelik hacim eklemeyi başardı.

‘Mutfağımda yerim dar ama büyük buzdolabı istiyorum’
Siemens Ev Aletleri, yeni IQ500 serisi soğutucusunun lansmanını Pazarlama Müdürü Ayşe Özkaya’nın ev sahipliğinde Kolektif House’da düzenlenen bir toplantıyla gerçekleştirdi. Türk tüketicisinin buzdolabı kullanım alışkanlıkları üzerine derinlemesine bir pazar araştırması gerçekleştiren Siemens, IQ500 serisinde tüketicilerin talep ettikleri en önemli özelliklerin tamamına yer verdi. Siemens, yaptığı araştırmada Türk kullanıcıların büyük hacimli buzdolaplarına ihtiyaç duyduğunu ancak mutfaklarda tezgâh arasındaki yerinin sınırlı olduğunu tespit etti. Araştırmada öne çıkan bir diğer bulgu ise Türk tüketicilerinin mutfak alışverişlerini haftada ortalama 1 kere ve toplu olarak yapmasıydı. Bu veriler ve beklentiler ışığında geliştirilen IQ500 serisi soğutucu, genişliği aynı olmasına rağmen, önceki modelden tam 54 litre daha fazla, toplamda da 559 litrelik hacim sunuyor. IQ500’ün meyve ve sebze saklama çekmecesine 20 kavun aynı anda sığabiliyor ve yeni buzdolabı toplam hacmiyle, tüketicilere büyük – küçük pek çok tencereyi de aynı anda dolaplarında saklayabilme imkânı tanıyor.

‘Kahvaltılık bölümü özel olsun, et-balık ve sebzelerim taze kalsın’
Araştırmasında Türkiye’de tüketicilerin kahvaltılık, et, balık, sebze ve meyve ürünlerinin taze kalmasına özel önem verdiği sonucuna ulaşan Siemens, IQ500 serisinde kullanılan hyperfreshPlus özelliğiyle özel sürgü sistemi sayesinde yiyeceklerin kuru hava ile temasını en aza indiriyor ve çekmece içerisindeki nem oranının ayarlanabilir olması sayesinde de meyve ve sebzeleri 2 kata kadar daha uzun süre taze olarak koruyor. Et ve balık için birbirinden bağımsız iki farklı çekmece ünitesi olan IQ500 serisi buzdolapları, yemeklerin kokularının birbirine karışmasını da engelliyor.

Çıkarılabilir modüler raflarla büyük kullanım kolaylığı
Türkiye’de kullanıcıların soğutucuda olmasını bekledikleri en önemli özelliklerden biri de raf sistemlerindeki esneklik. Siemens bu beklentiyi de geliştirdiği modüler sistemli raf ve çekmecelerle karşıladı. Böylece istendiği zaman çıkarılabilen raf ve çekmeceler kullanıcıya esnek bir kullanım ve büyük kolaylık getiriyor. IQ500 serisi buzdolapları sahip oldukları sensörlerle, dolap içerisindeki sıcaklığı ve havayı sürekli kontrol altında tutarak tazeliği garanti altına alıyor.

IQ500 modellerde yan duvarlarda LED ve mevye/sebze çekmecesinin direkt aydınlanmasını sağlayan LED spot aydınlatmalar ile önceki ürünlere göre %50 daha fazla aydınlatma sağlayarak dolabın içinin daha net görülmesini sağlıyor.

FavSiemens’in araştırmasında öne çıkan bir diğer bulgu ise Türk tüketicilerinin mutfak alışverişlerini haftada ortalama 1 kere ve toplu olarak yaptığı oldu. Standart ölçülerdeki buzdolaplarından öncelikle daha fazla hacim isteyen Türk tüketicisi, en çok depoladığı ürünleri alkolsüz içecekler (%91), taze sebze (%77), taze meyve (%73), taze et-süt-balık (%42 buzdolabı, % 29 dondurucuda) ve pişmiş yemek (%34) olarak sıraladı.















✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe